سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تبیین نقوش و تزیینات در معماری خانه های تاریخی گرگان

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 855

This Paper With 22 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

SDUMEW01_191

Index date: 28 April 2017

تبیین نقوش و تزیینات در معماری خانه های تاریخی گرگان abstract

بین گونه های متعدد معماری با یکدیگر در تاریخ معماری ایران، که بخش عمده آن را میتوان معماری سنتی دانست، خانه به دلیل نخستین گونه معماری و ارتباط مستقیم با آرامش و امنیت انسان وتاثیرپذیری از اقلیم منطقه، یکی از گونه های معماری محسوب می شود. در طراحی خانه های سنتی ایران از الگوهایی استفاده شده است که این الگوها متاثر از عوامل متعددی از جمله اقلیم، فرهنگ و ...میباشد. یکی از عوامل مذکور، فرهنگ فردی و جمعی مردمانی است که دراین خانه ها و جامعه میزیسته اند. استفاده از تزیینات متناسب با فرهنگ و هویت ایرانی در خانه های سنتی ایران، این خانه ها را از خانه های معاصر که کارکرد آن تنها به ایجاد سرپناه محدود میشود، متمایز میسازد. عناصر تزیینی یکی ازعوامل هویت بخش به معماری ایران بوده است. در این خانه ها از تزیینات گوناگونی از قبیل: نقاشی، گچ بری، تزیینات چوبی،گره چینی ، ارسی ،آیینه کاری، حجاری، مقرنس کاری، قطاربندی، شیشه های رنگی، کاشیکاری، آجرکاری، خطاطی، فلزکاری و ... استفاده شده است . با توجه به آنچه گفته شد دراین تحقیق قصد داریم تزیینات را در خانه های سنتی شهر گرگان مورد بررسی و ارزیابی قرار دهیم و نشان دهیم که این تزیینات در این خانه ها چگونه ظاهر شده اند. بدین منظور از روش برای مطالعات ازروش اسنادی کتابخانه ای و برای جمع آوری مطالب از روش میدانی استفاده شده است و با روش تحلیلی این نتیجه بدست آمد که تزیینات در خانه های سنتی گرگان نقش داشته که از آن جمله میتوان به تزیینات با استفاده از نور و رنگ، روزنها، طاقچه، ستون، ارسی، آجر چینی، بام سفالی، پنجره های ثابت با گره چینی، درخت مرکبات و شیرسر اشاره کرد.

تبیین نقوش و تزیینات در معماری خانه های تاریخی گرگان Keywords:

تبیین نقوش و تزیینات در معماری خانه های تاریخی گرگان authors

جاوید ایمانیان

دانشجوی دکتری مرمت دانشگاه هنر اصفهان، مدرس دانشگاه آزاد گرگان

الهام ناهیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری، گروه معماری، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان ، ایران

کمیل علی آبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری، گروه معماری، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان ، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
ایمنی، عالیه، (1389)، بیان نمادین در تزیینات معماری اسلامی، کتاب ...
دوری نژاد مقدم، مسعود دصلبی، محمد(1391)، بررسی تاثیرات عوامل اقلیمی ...
زارعی، هانی، (1392)، بررسی تزئینات دوره قاجاریه و نقش آن ...
زمرشیدی، حسین(1391)، معماری ایران اجرای ساختمان با مصالح سنتی، انتشارات ...
شیع پو. آسیه، (1385، ارسی د معماری سنتی ایران، فصلنامه ...
کیانی، مصطفی، (1392)، جایگاه هنر آجر کاری تزیینی در معماری ...
قاسم آبادی، رضا، لطفی، محمدر ضا و کریمی، محمد(1392)، مدیریت ...
مصاحبه با آقای رضا پور قاسم و حسین دباغ، کارشناس ...
مکی نژاد، مهدی، (1391)، تزئینات آجرتراشی در معماری، برگرفته از ...
هاشمی، سیده سمیرا و لوافی، مهکامه، (1390)، بازشناسی چگونگی کاربرد ...
هاشمی حسین آبادی، نجمه، (1390)، همنشینی آرایه ها در تزیینات ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تبیین نقوش و تزیینات در معماری خانه های تاریخی گرگان" توسط جاوید ایمانیان، دانشجوی دکتری مرمت دانشگاه هنر اصفهان، مدرس دانشگاه آزاد گرگان؛ الهام ناهیدی، دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری، گروه معماری، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان ، ایران؛ کمیل علی آبادی، دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری، گروه معماری، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان ، ایران نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی کنفرانس بین المللی عمران، معماری، مدیریت شهری و محیط زیست در هزاره سوم پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله تزیینات، گرگان،ارسی، روزن،طاقچه، شیرسر، ستون هستند. این مقاله در تاریخ 8 اردیبهشت 1396 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 855 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که بین گونه های متعدد معماری با یکدیگر در تاریخ معماری ایران، که بخش عمده آن را میتوان معماری سنتی دانست، خانه به دلیل نخستین گونه معماری و ارتباط مستقیم با آرامش و امنیت انسان وتاثیرپذیری از اقلیم منطقه، یکی از گونه های معماری محسوب می شود. در طراحی خانه های سنتی ایران از الگوهایی استفاده شده است که این الگوها ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تبیین نقوش و تزیینات در معماری خانه های تاریخی گرگان با 22 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.