پایش خشکسالی در دو قرن اخیر در مناطق خشک و نیمه خشک با استفاده از گاه شناختی درختی، مطالعه موردی حوزه کرخه
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 618
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
AGROCONGRESS03_161
تاریخ نمایه سازی: 8 اردیبهشت 1396
Abstract:
با اندازه گیری حلقه های رویشی سالیانه درختان و ساخت گاه شناسی از آن ها، امکان مطالعه و بازسازی شاخص شدت خشکسالی پالمر در محدوده رویشگاه ها فراهم می شود. هدف از انجام این پژوهش، بازسازی شاخص شدت خشکسالی پالمر با استفاده از گاه شناسی درختی، و پایش خشکسالی در حوزه کرخه می باشد. در این تحقیق از شاخص گاه شناسی درختی منطقه ای زاگرس مرکزی دو گونه درختی، بلوط ایرانی ( Quercus brantii) و بلوط مازو (Quercus infectoria) طی دوره 2010-1840 برای بازسازی شاخص شدت خشکسالی پالمر در حوزه کرخه استفاده شده است. با توجه به همبستگی مثبت و معنادار شاخص شدت خشکسالی پالمر با شاخص گاه شناسی درختی منطقه ای، مقادیر شاخص شدت خشکسالی پالمر طی سال های 1840 تا 2010 بازسازی شد. مقادیر محاسباتی شاخص شدت خشکسالی پالمر و مقادیر بازسازی شده آن در دوره آماری مشترک به خوبی با هم مطابقت دارند. در ادامه وضعیت هیدرولوژیکی در طول دوره گاه شناسی مورد بررسی قرار گرفت و بر این اساس خشکسالی هیدرولوژیکی در حوزه کرخه برای سال های 1840 تا 2010 بررسی شد. شدت و تداوم خشکسالی ها و همچنین دهه هایی با بیشترین تعداد رویدادهای خشکسالی و ترسالی تعیین گردید. همچنین نتایج این تحقیق با سایر محققین نیز مقایسه گردید.
Keywords:
Authors
فرید فروغی
دانشجوی دکتری، گروه مهندسی آبیاری و آبادانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی کرج، دانشگاه تهران و مربی دانشگاه شیراز، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی داراب
شهاب عراقی نژاد
دانشیار گروه مهندسی آبیاری و آبادانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی کرج، دانشگاه تهران
قاسم عزیزی
دانشیار آب و هواشناسی، دانشکده جغرافیا، دانشگاه تهران
محسن ارسلانی
دانشجوی دکتری آب و هواشناسی دیرینه، دانشکده جغرافیا، دانشگاه تهران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :