راه های تقویت خلاقیت ادبی و پرورش ذوق هنری

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,864

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ENCONFKHA01_170

تاریخ نمایه سازی: 8 اردیبهشت 1396

Abstract:

خداوند بزرگ استعدادهایی درون بشر نهاده که به صورت بالقوه در اووجود دارد و می تواند با پرورش صحیح آنها را شکوفا کند.یکی از این استعدادها قوه خلاقیت است .خلاقیت فرایندی است که بر مبنای استعداد ،آموزش وتفکر استوار است.برای بروز خلاقیت باید عوامل گوناگونی در کنار هم قرار گیرند تا این امر به شکل مطلوب صورت پذیرد.بی شک ادبیات آینه تمام نمای زندگی ،تاریخ،فرهنگ،جامعه وبه طور کلی پژواک حیات مادی ومعنوی یک قوم است.زیرا که در عین هدف بودن به منزله بستر حیات بخش وشکوفاگر اندیشه ها است.یکی از روش های پرورش خلاقیت ادبی ،فن بارش مغزی است.این فن عبارتند از: تراوشات آنی وخود به خودی ذهن در باره ی موضوعی که موردعلاقه ونیاز افراد است.در جای جای کتابهای ادبیات وزبان فارسی می توان از این فن برای تدریس استفاده کرد.به طور مثال: موقعی که می خواهیم در باره ی تصویری از کتاب زبان فارسی، نثری ادبی بنویسیم از این فن استفاده می کنیم زیرا این فن در سه صورت قابل استفاده است. 1-هنگامی که اعضای گروهی بخواهند قبل از تصمیم گیری به راه های مختلفی دست یابند. 2-هنگامی که جنبه های متعدد موضوعی نیاز به بررسی دارند . 3-هنگامی که حداکثر مشارکت از همه افراد گروه، مورد نظر است . به طور کلی آفرینشگر کسی است که نوری بر تاریکی می تاباند تا چیزهایی را که قابل رویت نیست،هویدا کند.اگر جامعه ایی نتواند شرایط استفاده از موهبت خلاقیت را فراهم کند ،انسان هایش از حق ذاتی خود،یعنی اشرف مخلوقات بودن محروم می شوند.باتوجه به این که کتابها ی زبان وادبیات فارسی،مادر وسرچشمه زاینده ی هر تفکر وتعلمی است،در مورد ساعات کم ومحتوای فشرده ان بایستی مسیولین محترم تجدید نظر کلی به عمل آورند.درضمن ،ترتیب دادن شب شعر ،برپایی نمایشگاه وگردهمایی می تواند از راه کارهای موثر در زمینه پرورش خلاقیت ادبی باشد.

Keywords:

4 , ادبیات 3 , ذوق هنری 2 , فن بارش مغزی 1

Authors

فاطمه تقریری

آموزش و پرورش کاشان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • بیدمشکی، مریم(385 1)«خلاقیت وآموزه های ادبی»رشد آموزش زبان وادب فارسی ...
  • حصاربانی، زهرا(5 38 1)«ارزشیابی توصیفی بستری برای پرورش خلاقیت»نشریه ماهانه ...
  • حییم، سلیمان(1381)-فرهنگ معاصر کوچک انگلیسی- فارسی./تهران :فرهنگ معاصر، واحد پژوهش ...
  • رزم جو، حسین(1370)روش نویسندگان بزرگ معاصر، توس ، جلد سوم. ...
  • شمیسا، سیروس(378 1)فرهنگ تلمیحات ./تهران:فردوس 1366، ...
  • [ء] .صفوی، امان اله(1382)-روشها، فنون والگوهای تدریس .اتهران:سازمان مطالعه وتدوین ...
  • .قاسم زاده، حسن(378 1)-آموزش کاربردی خلاقیت وحل خلاق مسائل، (بی ...
  • گلی، مجیدورستمی، حسن (386 1)«خلاقیت در عمل »ماه نامه رشد ...
  • هادی روح الله(1378)-ارایه های ادبیاتهران:شرکت چاپ ونشر کتابهای درسی ایران ...
  • نمایش کامل مراجع