سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

خاطره جمعی در شهر تهران )تحلیل فضای گورستان: هتراتوپیا و مکان خاطره

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 743

This Paper With 22 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CSAC01_002

Index date: 9 June 2017

خاطره جمعی در شهر تهران )تحلیل فضای گورستان: هتراتوپیا و مکان خاطره abstract

گورستانها فضاهایی هستند که خاطره یک شهر در آن انباشته شده است. مناسک گزار و آداب و رسومی که هر روزه از زمان های دور از جانب عامه مردم و اقشار مختلف جامعه در این مکان انجام می شود، نه تنها آنرا به بخش مهمی اززندگی روزمره افراد جامعه پیوند زده، بلکه به مکان خاطره نیز تبدیل می کند. گورستان به عنوان مناظر خاطره انگیز نقشی اصلی در حفظ نام و یاد گذشتگان دارد و همچنین در زندگی روزمره از نقشی اجتماعی برخوردارند و موجبات تقویت تعاملات اجتماعی را در فضایی با بارخاطراتی قومی فراهم می آورند . اما با ورود به دنیای مدرن گورستانها مانند بسیاری از مکانهای دیگر از زندگی روزمره جامعه جدا شده و به حاشیه رانده می شود . گفتمان قدرت نیز در فرایند یادآوری و فراموشی نقش موثری دارند . این پژوهش با تاکید بر نظریه هالبواکس در مورد خاطره جمعی و نظریه فوکو در رابطه با هتراتوپیا پس از بررسی پیشینه و تاریخ پیدایش و سیر تحولات گورستان در تهران به تحلیل فضای گورستان بهشت زهرا پرداخته و گفتمان خاطره سازی را در این مکان بررسی کرده و به این نتیجه رسیده ایم که ساختار قدرت رسمی من جمله دولت با توجه به ایدیولوژی خاص خود به خاطره سازی در این مکان می پردازد و همین امر منجر به گسست خاطره در گورستانها می شود.

خاطره جمعی در شهر تهران )تحلیل فضای گورستان: هتراتوپیا و مکان خاطره Keywords:

خاطره جمعی در شهر تهران )تحلیل فضای گورستان: هتراتوپیا و مکان خاطره authors

عبدالحسین کلانتری

استادیار گروه جامعه شناسی دانشگاه تهران

سپیده برزو

کارشناسی ارشد جامعه شناسی دانشگاه تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
-الیاس، نوربرت (1384) تنهایی محتضران، ترجمه یوسف اباذری، مجله ارغنون، ...
ادرودی، مهرداد، حفظ میط زیست آخرین بهانه شهرسازان علم گرا ...
- حقیر، سعید و شوهانی زاده _ یلدا (1390) چگونگی ... [مقاله ژورنالی]
- کاشی، محمد جواد غلامرضا (1390) تحلیل فضا به مثابه ...
- میرمقتدایی، مهتا (1388) معیارهای سنجش امکان شکلگیری _ ثبت ...
Hallam . e and Hockey . J (2001) Death, Memory ...
Hockey.J and Komaromy.C and woodthope .K (2010) the matter of ...
Olick, J. K. (2008) :From Collective Memory to the Sociology ...
Halbwachs, M. (1992) [1950] The Collective Memory, New York: Harper ...
The changing face of modern cemetery: loudson design for life ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "خاطره جمعی در شهر تهران )تحلیل فضای گورستان: هتراتوپیا و مکان خاطره" توسط عبدالحسین کلانتری، استادیار گروه جامعه شناسی دانشگاه تهران؛ سپیده برزو، کارشناسی ارشد جامعه شناسی دانشگاه تهران نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی نخستین همایش ملی جامعه، معماری و شهر پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله خاطره جمعی، گورستان، هتراتوپیا، مکان خاطره، تحلیل فضا هستند. این مقاله در تاریخ 19 خرداد 1396 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 743 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که گورستانها فضاهایی هستند که خاطره یک شهر در آن انباشته شده است. مناسک گزار و آداب و رسومی که هر روزه از زمان های دور از جانب عامه مردم و اقشار مختلف جامعه در این مکان انجام می شود، نه تنها آنرا به بخش مهمی اززندگی روزمره افراد جامعه پیوند زده، بلکه به مکان خاطره نیز تبدیل می کند. گورستان ... . برای دانلود فایل کامل مقاله خاطره جمعی در شهر تهران )تحلیل فضای گورستان: هتراتوپیا و مکان خاطره با 22 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.