بیماری های مشترک بین انسان و دام زیونوز منتقله از پاتوژن های مواد غذایی ومقاومت به داروهای انتی میکروبیال و پیامدهای مربوط به بهداشت عمومی

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 543

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ZOONOSES01_052

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1396

Abstract:

ظهور باکتریهای مقاوم به دارو های ضد میکروبی و انتشار آنها در جامعه نشان دهنده یک چالش واقعی برای بهداشت عمو می در سال ها ی پیش رو بوده ومقاومت در برابر اثر ضد میکروبی پاتوژن های زیونوز ناشی از مواد غذایی یک مشکل خاص بوده و موارد م تعددی در سراس ر جهان از بیماری های شدید ناشی از مواد غذایی ایجاد شده توسط باکتری ها وجود دارد. افزایش سویه های سالمونلایی تک مقاومتی و چند مقاومتی جدا شده از عفونت های انسانی ممکن است به دلیل گستردگی استفاده از مواد ضد میکروبی در محصولات غذایی حیوانی باشد .زیرا تعداد قابل توجهی از این مواد که معمولا در درمان سالمونلوز و سایر عفونتهای باکتریایی در انسان تجویز می شوند، در مراکز پر ورش ماکیان مورد استفاده قرار میگیرند. متداولترین باکتریهایی که مسمومیت غذایی ایجاد می کنند عبارتند از: سالمونلا، کلستر یدیوم بوتولینوم، کلستریدیوم پرفرنژنس، استافیلوکوک طلایی و ایی کولای(Coli.E ،(شیگلا، یرسینیا و باسیلوس سریوس که بعضی از این ب اکتری باعث افزایش حدت و در نتیجه مرگ و میر میشوند.با استفاده از بهبود استانداردهای بهداشت در زنجیره تولید مواد غذایی،ا ز مزرعه تا س فره از اهمیت فوق العاده برای کنترل انتشار تمام پاتوژن های مشترک انسان و دام ناشی از مواد غذایی و در نتیجه آنهایی ک ه مقاوم در ب رابر داروهستند،از ایجاد مقاومت های آنتی بیوتیکی پاتوژن های موجود در مواد غذایی جلوگیری کرد. دامپزشکی که نقش انکارناپذیری در ت امین سلامت جامعه دارد، بدون تردید در تقویت پایه های اقتصاد کشور دخیل است. در این نوشتار سعی بر آن بوده است که با بررسی پژوهش های متعدد از سراسر دنیا وایران، ضمن یادآوری اهمیت جایگاه افزایش باکتری های مقاوم در برابر آنتی بیوتیک ها،در راستای کنترل بیماری های مشترک منتقله از راه غذا به این موضوع مهم اشاره شود که با تخصیص به موقع بودجه لازم در حوزه مبارزه با این بیماری ها می توان از بار هزینه های هنگفتی که همه ساله صرف دارو و درمان در جمعیت انسانی می شود، کاست. هر کدام از بیماری های مشترک علا وه بر تحمیل هزینه های گزاف درمانی، از طریق غیر فعال نمودن و خانه نشین کردن نیروی کار، خسارت جبران ناپذیری به اقتصاد جامعه وارد می نمایند.

Authors

پروین لایق رفعت

زابل/دانشگاه زابل

ملیحه حسینی

زابل/دانشگاه زابل

مهدیه میش مست نهی

زابل/دانشگاه زابل