سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی مقایسه ای دو غلظت داروهای اتومیدات و بنزوکائین در بیهوشی ماهی کپور علفخوار به روش غوطه وری

Publish Year: 1387
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,432

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

THVC15_116

Index date: 2 October 2008

بررسی مقایسه ای دو غلظت داروهای اتومیدات و بنزوکائین در بیهوشی ماهی کپور علفخوار به روش غوطه وری abstract

بیهوشی در ماهی اغلب به منظور بی حرکتی جهت انجام کارهای تحقیقاتی صورت می گیرد تاکنون داروها و مواد شیمیایی بسیاری به عنوان عوامل بیهوش کننده در ماهیان آزمایش گردیده است بطوریکه معایب ومضرات هر کدام مشخص است در مطالعه حاضر اثر بیهوش کنندگی داروهای اتومیدات و بنزوکائین در 30 قطعه ماهی کپور علفخوار با میانگین وزن 2 کیلوگرم ) (0,22 ± که در دو گروه پانزده قطعه ای گروه آزمایش 15 میلی گرم در لیتر و 6 میلی گرم در لیتر از ترکیب دو داروی مذکور در آب تقسیم شده بودندمورد ارزیابی قرار گرفت نتایج نشان دادکه میانگین زمان القاء بیهوشی در ماهیانی که در تانک بیهوشی با غلظت پانزده میلی گرم در لیتر آب غوطه ورشده اند 98,9 ± 9,68 ثانیه و زمان ریکاوری آنها 7,49 ± 2 دقیقه بود . در حالیکه در مقایسه با غلظت 6 میلی گرم در لیتر آب تانک بیهوشی میانگین زمان القاء ± 7,46 صد و یک ثانیه و زمان ریکاوری 9 ± 0,54 دقیقه بودمقایسه زمان لقا بیهوشی و ریکاوری در این دو غلظت نشان داد که میانگین زمان القا بیهوشی در غلظت پانزده میلی گرم در لیت ر نسبت به 6 میلی گرم در لیترکاهش معنی داری داشته است 0,05 p< میانگین ریکاوری در گروه پانزده میلی گرمنسبت به غلظت 6 میلی گرم علیرغم اینکه ریکاوریدر گروه 6 میلی گرم تا حدودی بیش از گروه پانزده میلی گرم می باشد اما این اختلاف معنی دار نیست با توجه به کوتاه شد ن زمان القا بیهوشی در پانزده میلی گرم در لیتر آب که دوره غوطه وری راکاهش می داد بنابراین این فاکتور می تواند حاشیه امنیتی این ترکیب دارویی را برای ماهی افزایش داده و توصیه پذیر بودن این دوز دارویی را امکان پذیر سازد .

بررسی مقایسه ای دو غلظت داروهای اتومیدات و بنزوکائین در بیهوشی ماهی کپور علفخوار به روش غوطه وری authors

پیمان محمدزاده

دکترای عمومی دامپزشکی - عضو انجمن میکروب شناسی ایران - عضو باشگاه پژوهش

لاله ضیائی

کارشناس میکروبیولوژی فارغ التحصیل از دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان

مقاله فارسی "بررسی مقایسه ای دو غلظت داروهای اتومیدات و بنزوکائین در بیهوشی ماهی کپور علفخوار به روش غوطه وری" توسط پیمان محمدزاده، دکترای عمومی دامپزشکی - عضو انجمن میکروب شناسی ایران - عضو باشگاه پژوهش؛ لاله ضیائی، کارشناس میکروبیولوژی فارغ التحصیل از دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان نوشته شده و در سال 1387 پس از تایید کمیته علمی پانزدهمین کنگره دامپزشکی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 11 مهر 1387 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1432 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که بیهوشی در ماهی اغلب به منظور بی حرکتی جهت انجام کارهای تحقیقاتی صورت می گیرد تاکنون داروها و مواد شیمیایی بسیاری به عنوان عوامل بیهوش کننده در ماهیان آزمایش گردیده است بطوریکه معایب ومضرات هر کدام مشخص است در مطالعه حاضر اثر بیهوش کنندگی داروهای اتومیدات و بنزوکائین در 30 قطعه ماهی کپور علفخوار با میانگین وزن 2 کیلوگرم ) ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی مقایسه ای دو غلظت داروهای اتومیدات و بنزوکائین در بیهوشی ماهی کپور علفخوار به روش غوطه وری با 1 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.