مطالعه اثر هپار ین،سیترات و EDTA بر اندازه گ یری برخ ی از مقاد یر پارامترها ی بیوش یمیایی پلاسما ی خون شتر مرغ : مقایسه با سرم خون

Publish Year: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,454

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

THVC15_324

تاریخ نمایه سازی: 11 مهر 1387

Abstract:

سرم خون به عنوان ماده ارجح جهت اندازه گیری ها ی بیوشیمیایی مورد قبول عموم می باشد . در برخی موارد همانند اندازه گیری گازهای خون ،اسیدیته خون،اندازه گیری آمونیاک و نیز برخی از میکرو المان ها ی پلاسما و ی خون کامل که بر روی ماده ضد انعقاد غالب گرفته شده باشد ارجح می باشد . با توجه به فقدان اطلاعات در ارتباط با اثرمواد ضد انعقاد بر اندازه کیری مقادیر پارامتر ها ی بیوشیمیایی پلاسما ی خون در پرندگان و به خصوص شتر مرغ که پرورش آن در حال گسترش است این مطالعه انجام گرفت . از 9 قطعه شتر مرغ در محدوده سنی بین 3 تا 7 ماه خون گیری انجام گرفت و خون گرفته شده جهت اخذ پلاسما و سرم به لوله ها ی حاو ی سیترات،هپارین، EDTA و ساده ( بدون ماده ضد انعقاد ) اضافه گرد ید . نمونه ها بعد از انتقال به آزما یشگاه،سانتریفیوژ وانواع مختلف پلاسما ( هپارینه و سیتراته ) وسرم جدا گردید . لازم به ذکر است در خون گرفته شده بر روی ماده ضد انعقاد EDTA همولیز ایجاد گرد ید که ا ین امر از خصوصیات بارز خون شتر مرغ م ی باشد . سپس پارامترها یی همچون کلسیم،فسفر،منیزیم، GGTوALP ،ALT،AST به وسیله کیتهای تجاری پارس آزمون و دستگاه اتوآنالا یزر اندازه گیری گرد ید . مقایسات آماری به وسیله آ زمون تغییر پارامتری برای نمونه ها ی جفت نشان داد که هپارین باعث افزایش معنی داری در مقاد یر فقط فسفر می گردد . اما درسایر پارامترها ی اندازه گیری شده تغییری ایجاد نمی کند . نتایج این مطالعه نشان میدهد که از پلاسمای هپارینه و سیتراته می توان در بسیاری از مواقع برای اندازه گیری بسیاری از پارامترها ی بیوشیمیایی معمول خون استفا ده نمود،ولی EDTA به علت همولیز در شترمرغ کاربردی ندارد .