خوشبختی ذهنی زنان شهر تهران
Publish place: همایش بین المللی زنان و زندگی شهری
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 510
This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
WULCONF01_149
تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1396
Abstract:
خوشبختی دربرگیرنده موفقیت و کامیابی در زندگی و نه صرفا زنده ماندن است. خوشبختی ذهنی یعنی افراد درباره چه چیزی فکر می کنند و چگونه زندگی شان را تجربه می کنند. توجه به خوشبختی ذهنی زنان، که نقشی موثر و سازنده در خانواده و جامعه خویش دارند، امری ضروری به نظر می رسد. در این مقاله تاثیر عوامل اجتماعی نظیر حمایت اجتماعی، احساس محرومیت نسبی و پایگاه اقتصادی اجتماعی بر خوشبختی ذهنی زنان تهرانی مورد بررسی قرار گرفته است. پژوهش حاضر از نوع توصیفی- تبیینی و از لحاظ روش ، پیمایشی است. جامعه آماری تحقیق حاضر شامل زنان مناطق جنوب، شمال و مرکز ساکن در شهر تهران در سال 1394 است. انتخاب نمونه با تلفیق نمونه گیری خوشه ای و طبقه بندی نامتناسب صورت گرفته و 342 نفر با استفاده از پرسشنامه مورد بررسی قرار گرفتند. یافته های توصیفی گویای آن است که خوشبختی ذهنی اکثر پاسخگویان در حد متوسط، حمایت اجتماعی اکثر آنان پایین، احساس محرومیت نسبی اکثر آنان متوسط و پایگاه اقتصادی اجتماعی اکثر پاسخگویان متوسط به بالا است. نتایج فرضیه ها نشان می دهد که خوشبختی ذهنی زنان شهر تهران متاثر از سه متغیر احساس محرومیت نسبی، حمایت اجتماعی و پایگاه اقتصادی اجتماعی است. احساس محرومیت نسبی بیشترین تاثیر را بر خوشبختی ذهنی دارد. حمایت اجتماعی دومین متغیر تاثیرگذار بر خوشبختی ذهنی است. نتیجه دیگر آن است که پایگاه اقتصادی اجتماعی به طور غیرمستقیم و از طریق تاثیرگذاری بر احساس محرومیت نسبی بر خوشبختی ذهنی تاثیر می گذارد. اگر ارتقاء پایگاه اقتصادی اجتماعی، منجر به ایجاد احساس مثبت فرد از خویش شود، به گونه ای که هنگام مقایسه خود با دیگران، احساس مطلوب نسبت به خود پیدا کند و فرصتهای زندگی خویش را غنیمت شمرد، به خوشبختی ذهنی بالاتری نایل می شود.
Keywords:
Authors
سیده نرگس حسینی امین
دکتری جامعه شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، تهران، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :