اجرای فرایند مدریت ریسک تحت شرایط عدم قطعیت (مطالعه موردی یک سازمان تولیدی در مشهد)
Publish place: 3rd International Conference on Recent Innovation in Industrial Engineering and Mechanical Engineering Conference
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,094
This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NRIME03_130
تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1396
Abstract:
مدیریت ریسک گامی در راستای اثربخشی، کارایی و البته علمی تر شدن پروژه می باشد، به طوری که عدم قطعیت هارا قبل از اینکه رخ داده و به بحران تبدیل شوند، شناسایی کرده و یک تعادل بین تهدیدها و فرصت ها (البته با توجه بهظرفیت ریسک پذیری سازمان یا پروژه و ماهیت ریسک) ایجاد می کند. در مدیریت ریسک سوالاتی نظیر چگونگیشناسایی ریسک، نحوه درجه بندی و اولویت بندی ریسک های پروژه، چگونگی درنظرگیری وابستگی عدم قطعیت ها بهیکدیگر، چگونگی پاسخ به ریسک ها و مواردی از این قبیل مطرح می باشند که پاسخ به آنها نیازمند تجزیه و تحلیل دقیقدارد . با شناخت عدم قطعیت ها و مدیریت آنها، در درجه اول اقتصادی یا غیراقتصادی بودن پروژه مشخص می شود، دردرجه دوم تهدیدها و فرصت های هر یک از عدم قطعیت ها استخراج می شود، در درجه سوم راهکارهای مناسب برایکنترل تهدیدها و افزایش فرصت ها شناسایی شده و بالاخره با انتخاب استراتژی مناسب (اجتناب یا بهره گیری، کاهش یاارتقاء، انتقال یا مشارکت یا پذیرش، به ترتیب برای هریک از تهدیدها یا فرصت ها) می توان گام بزرگی را در راستای نیلبه اهداف پروژه برداشت.در این مقاله به دنبال طراحی مدل در یک سازمان بزرگ صنعتی در شهر مشهد هستیم. برای این منظور، ابتدا انواعمدل های موجود براساس تحقیقاتی مشابهی که قبلا انجام شده بررسی و مقایسه شدند . سپس ویژگی ها و شرایط سازمانمورد نظر از طریق مصاحبه و پرسشنامه، شناسایی و تجزیه و تحلیل شدند . در ادامه، فرآیندهای مدل به همراه ساختار وجزییات اجرای هر فرآیند، طراحی و مورد اعتبارسنجی قرار گرفتند . لازم به ذکر است مدل پیشنهادی قابل تعمیم بهسازمان های مشابه است.
Keywords:
Authors
محمد اسماعیلی
خراسان رضوی، مشهد مقدس
سیدمحمد حیدری
دانشجوی کارشناسی ارشد ، مشهد
بهرنگ سخایی
خراسان رضوی، مشهد مقدس
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :