استفاده از الگوریتم های تصمیم گیری چند معیاره برای ترکیب روش های خوشه بندی فازی و K-MEANS در راستای افزایش معیارهای کارایی

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 547

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

UTCONF01_269

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1396

Abstract:

در روش خوشه بندی، داده ها بر پایه مراکز خوشه تقسیم شده و براساس شباهت، تعلق داده به یکی از خوشه ها تعیین می شود. الگوریتم K-Means یک روش خوشه بندی افرازبندی می باشد. الگوریتم K-Means یکی از معروف ترین و ساده ترین الگوریتم هاست و علی رغم اینکه سال ها از ابداع آن می گذرد و پس از آن تعداد زیادی الگوریتم خوشه بندی توسعه داده شده اند، اما به دلیل مزایای مثل سهولت پیاده سازی، سادگی و کارایی بالا هنوز هم بطور وسیعی مورد استفاده قرار می گیرد. در خوشه بندی اسناد به روش K-Means با معایبی از جمله وابستگی نتایج به مقداردهی اولیه و نیاز داشتن به تعیین تعداد خوشه ها از ابتدا و همگرایی به بهینه محلی می توان نام برد. یکی از روش هایی که در تحقیقات جدید پژوهشگران، مورد استفاده قرار می گیرد، ادغام چندین پارامتر برای ارزیابی بهتر سیستم ها می باشد. برای انجام این مهم، از الگوریتم های تصمیم گیری چندمعیاره استفاده می شود. تصمیم گیری چند معیار یک چارچوب نوید بخش برای ارزیابی مسایل چند بعدی، متناقض و ناسازگار است. در این مقاله می خواهیم با استفاده از الگوریتم های تصمیم گیری چند معیاره، روش های خوشه بندی فازی و K-MEANS و خوشه بندی با استفاده از شبکه عصبی را با یکدیگر ترکیب کرده، بروطریکه معیارهای کارایی از جمله دقت، یادآوری، فاصله درون خوشه ای، فاصله برون خوشه ای و ... بهبود یابند.

Keywords:

خوشه بندی , روش K-MEANS , روش خوشه بندی فازی , الگوریتم های تصمیم گیری چند معیاره , معیارهای کارایی , دقت

Authors

روسانا سوخته زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اهواز، خوزستان، اهواز

مهدی صادق زاده

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ماهشهر، خوزستان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :