سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مقایسه دو روش درمانی سیدر و گنادورلین در درمان گاوهای شیری متبلا به کیست تخمدانی فولیکولار

Publish Year: 1387
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 10,948

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

THVC15_622

Index date: 2 October 2008

مقایسه دو روش درمانی سیدر و گنادورلین در درمان گاوهای شیری متبلا به کیست تخمدانی فولیکولار abstract

کیست تخمدانی یکی از دلا یل شا یع نابارو ی در دام هاست که از روش ها ی درمانی مختلفی برا ی بهبود آن استفاده شده است . در این بررسی به منظور مقا یسه تاثیر درمانی گنادورلین با سیدر در درمان کیست تخمدانی پس از مراجعه به دامپروری ها ی سنتی تعداد 30 راس دام مبتلا به کیست تخمدانی انتخاب شدند . دام هایی که در دو بار لمس از طریق رکتوم به فاصله 10 روز توده بزرگتر از 2 سانتی متر شبیه فولیکول در تخمدان خود نشان می داند مبتلا به کیست در نظر گرفته شدند . بیشتر آنها توده ها ی نرم شبیه فولیکول داشتند ولی با ا ین حال برا ی تفکیک آنها از کیست لوتئال خون گیری از ورید وداژ انجام شد و پلاسما ی دام پس از تهیه تا زمان اندازه گیری در - 20 سانتیگراد نگهداری شد . در آزما یشگاه با استفاده از تکنیک الیزا میزان پروژسترون خون مشخص شد دام ها یی که کمتر از 1 نانوگرم در هر میلی لیتر خون پروژسترو ن داشتند به عنوا ن مبتلا به کیست فولیکولی در نظر گرفته شدند . پس ار تعیین دامها ی کیستی ، آنها به طور تصادفی در دو گروه درمان با سیدر ( به مدت 12 روز داخل واژن ، سیدر با نام تجاری ایزی برید سیدر تحت لیسانس شرکت لئوم ینیستر نیوزلند حاوی 1/9 گرم پروژسترون ) 15 راس و گروه درمان با گنادورلین ) 5 میلی لیتر ، وتارولین ابور یحان ایران ) 15 راس قرا گرفتند . در پا یان درصد آبستنی وتعداد تلقیح به ازای آبستنی توسط آزمون مربع کا ی مقا یسه شدند . نتایج نشان داد در گروه درمان شده با سیدر تعداد %) 26/6) 4 راس فحلی نشان نداد و از میان 11 ر اس دام پس از نشان دادن فحلی و تلقیح مصنوعی 6 راس %)54) در اول ین تلقیح آبسستن شدند و 5 راس %)46) غیر آبستن مانند . در گروه درمان شده با گنادورلین تعداد 6 راس %)40) فحلی نشان نداد واز میان 9 راس دام فحل پس از تلقیح مصنوعی تعداد 4 راس ) %) 44 آبستن و 5 راس %) 56) غیر آبستن بود . فاصله شروع درمان تا آبستن شدن دام در گروه گنادورلین حدود 18 تا ) 23 میانگین ) 20 روز بود ولی این زمان در گروه سیدر کوتاه تر 14 تا ) 20 میانگین 16 روز ) روز بود . پس از گذشت 24 ساعت از درمان با سیدر علائم پلی استروس به طور کامل ازبین رفت ولی این زمان در گروه درمان شده با گنادورلین حدود 4 روز بود . از این تحقیق نتیجه گیری شد هرچند که اختلاف درمانی معنی داری میان سیدر و گنادورلین مشاهد نشد ولی شواهد تاثیر بهتر سیدر را نشان می دهد

مقایسه دو روش درمانی سیدر و گنادورلین در درمان گاوهای شیری متبلا به کیست تخمدانی فولیکولار authors

مقاله فارسی "مقایسه دو روش درمانی سیدر و گنادورلین در درمان گاوهای شیری متبلا به کیست تخمدانی فولیکولار" توسط مجید محمدصادق؛ احمد احمدی نوشته شده و در سال 1387 پس از تایید کمیته علمی پانزدهمین کنگره دامپزشکی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 11 مهر 1387 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 10948 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که کیست تخمدانی یکی از دلا یل شا یع نابارو ی در دام هاست که از روش ها ی درمانی مختلفی برا ی بهبود آن استفاده شده است . در این بررسی به منظور مقا یسه تاثیر درمانی گنادورلین با سیدر در درمان کیست تخمدانی پس از مراجعه به دامپروری ها ی سنتی تعداد 30 راس دام مبتلا به کیست تخمدانی ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مقایسه دو روش درمانی سیدر و گنادورلین در درمان گاوهای شیری متبلا به کیست تخمدانی فولیکولار با 1 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.