تعیین حساسیت سویه های بومی مایکوپلاسما گالی سپتیکوم نسبت به بعضی از آنتی بیوتیک های رایج ( انروفلوکساسین،دانوفلوکساسین،جنتامایسین ) در مرغداریهای صنعتی ایران

Publish Year: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,464

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

THVC15_647

تاریخ نمایه سازی: 11 مهر 1387

Abstract:

مایکوپلاسموز از شایعترین بیماریها در صنعت طیور می باشد . از بیماریزاترین انواع مایکوپلاسمای طیور،مایکوپلاسما گالی سپتیکوم را می توان نام برد. در مورد تعیین حساسیت دارویی سویه های بومی مایکوپلاسما گالی سپتیکوم،به غیر از مطالعات اولیه محدود،تا به حال تحقیقات قابل توجهی در ایران انجام نشده است و آنتی بیوگرام مایکوپلاسما گالی سپتیکوم نسبت به سایر باکتری ها، فوق العاده مشکل تر می باشد و با توجه به افزایش مقاومت برخی جدایه های مایکوپلاسما گالیسپتیکوم نسبت به برخی آنتی بیوتیک های رایج،ضرورت بررسی حاضر را بیشتر می کند . 6 مونه مایکوپلاسما گالی سپتیکوم جدا شده از طیور صنعتی ایران که به انستیتو رازی ارجاع شده بودند،مورد استفاده قرار گرفتند . جهت کشت از محیط کشت براث استفاده شد . ابتدا محیط کشت استاندارد MG تهیه شده،سپس عادت دادن جدایه های MG ذخیره شده تا حصول تغییر رنگ در محیط براث و تایید خلوص و شناسایی آنها با کمک آنتی سرم ( های اختصاصی و استاندارد صورت گرفت . با ایجاد رقت سازی متوالی در محیط های براث،واحد تغییر رنگ ( CCU تعیین شد . سپس حساسیت یا مقاومت آنتی بیوتیکی جدایه های مورد آزمایش بر اساس تعیین کمترین غلظت ممانع ت کننده MIC مطابق روش های استاندارد نسبت به آنتی بیوتیکهای انروفلوکساسین،دانوفلوکساسین و جنتامایسین بررسی شد . کلیه آزمایشات در سه بار مجزا انجام شده و میانگین نتایج محاسبه گردید . از آزمون ضریب همبستگی به عنوان روش آماری مورد استفاده برای تجزیه و تحلیل اطلا عات این بررسی استفاده گردید که شاخه ای از آمار توصیفی می باشد . : تمامی جدایه ها نسبت به انروفلوکساسین حساسیت نشان دادند . از 6 جدایه، 4 جدایه نسبت به دانوفلوکساسین مقاوم بودند . همینطور از 6 جدایه، 4 جدایه نسبت به جنتامایسین مقاومت و 2 جدایه حساسیت نشان دادند . بر اساس نتایج بدست آمده،مقاومت آنتی بیوتیکی در جدایه های مورد نظر دیده شده است،لذا توصیه می شود درمان و پیشگیری بر اساس آزمایش آنتی بیوگرام انجام شود .

Authors

امیرحسین محمدداودی

دانش آموخته دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار

سیدعلی پوربخش

موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی - کرج

سیدایمان تقوی دینانی

دانش آموخته دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار