اثر تلقیح قارچ indica Piriformospora و باکتری aquatilis Rahnella بر عملکرد و اجزای عملکرد گندم در سطوح مختلف فسفر
Publish place: International Conference on the New Horizons in the Agricultural Sciences, Natural Resources and Environment
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 572
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
AHCONF01_163
تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1396
Abstract:
به منظور بررسی اثر ریزجانداران افزاینده رشد بر برخی صفات عملکرد و اجزای عملکرد گندم (رقم میلان) در زمان مصرف سطوح مختلف کود فسفر، آزمایشی مزرعهای در شهرستان ساری، در سال زراعی 94-1393 و در قالب اسپیلت پلات فاکتوریل بر پایه طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. عامل اصلی کود فسفر در سه سطح صفر، 50 و 100 کیلوگرم در هکتار از منبع سوپرفسفاتتریپل و عاملهای فرعی شامل قارچ indica Piriformospora) عدم تلقیح و تلقیح با قارچ) و باکتری aquatilis Rahnella) عدم کاربرد و کاربرد باکتری) بودند. نتایج آزمایش نشان داد که بالاترین عملکرد دانه در شرایط مصرف 100 کیلوگرم در هکتار کود فسفره و کاربرد باکتری .Raquatilis) 72/5 تن در هکتار) و کمترین عملکرد دانه (32/3 تن در هکتار) در تیمار عدم مصرف کود فسفره و کاربرد باکتری حاصل شدکه با شاهد (49/3 (تفاوت معنیداری نداشت. نتیجه مقایسه میانگین نشان داد که بالاترین تعداد دانه در سنبله نیز در شرایط مصرف جداگانه قارچ (79/53 عدد) و کمترین تعداد دانه در سنبله در شرایط شاهد (70/40 عدد) بدست آمد. از سوی دیگر، بیشترین عملکرد بیولوژیک نیز در شرایط اثر سهگانه تیمارها و در شرایط کاربرد باکتری و مصرف 100 کیلوگرم در هکتار کود فسفره (70/12 تن در هکتار)و کمترین عملکرد بیولوژیک نیز در شرایط تیمار شاهد (9 تن در هکتار) بدست آمد. بیشترین تعداد سنبله در متر مربع در زمان مصرف100 کیلوگرم در هکتار کود فسفره حاصل شد. نتایج بهدست آمده از این پژوهش به کارایی مثبت کاربرد جداگانه و توام این گونهریزجانداران به صورت بیوپرایمینگ در بهبود عملکرد دانه و اجزای عملکرد گندم دلالت دارد.
Keywords:
Authors
مهدی چگینی
دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
همت اله پیردشتی
دانشیار گروه زراعت، پژوهشکده ژنتیک و زیستفناوری کشاورزی طبرستان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
یاسر یعقوبیان
دکتری زراعت، پژوهشکده ژنتیک و زیستفناوری کشاورزی طبرستان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
اسماعیل بخشنده
استادیار پژوهشکده ژنتیک و زیستفناوری کشاورزی طبرستان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :