تاثیر حفظ قرآن کریم بر سلامت روان و میزان بروز مولفه های خشم در دانش آموزان مقطع متوسطه
Publish place: The Second International Conference on New Research in the Field of Educational Sciences and Psychology and Social Studies in Iran
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,290
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ESCONF02_204
تاریخ نمایه سازی: 10 تیر 1396
Abstract:
مقدمه:یکی از اساسی ترین نیازهای بشر،آرامش خاطر و زندگی فارغ از نگرانی ،دغدغه و گرفتاری است.یک نگاه اجمالی و سطحی به آیات قرآن نشان می دهد که سلامت روانی انسان یک موضوع بسیار اساسی در سراسر کتاب الهی است.در قرآن کریم آمده است هر کس از یاد خدا روی برگرداند زندگی تنگ و سختی خواهد داشت.دوری از یاد خدا زندگی رادشوار و یاد خدا آن را آسان می سازد.در تعالیم اسلامی آمده است که وقتی انسان در سختی ها از همه ی اسباب مادی قطع امید می کند متوجه وجودی ماوراء طبیعت می شود.عوامل مختلفی روی سلامت روان افراد تاثیر می گذارند.یکی از عوامل بالقوه برای سلامت روان که جزء لاینفک زندگی بشری در تمامی اعصار بوده است ،مذهب می باشد(آلپورت، 7691 ). هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر حفظ قرآن و میزان سلامت روانی در افراد و بروز مولفه های خشم در دانش آموزان دوره ی متوسطه شهرستان اصفهان بود. جامعه: در این پژوهش از میان روشهای مختلف ،ازروش علی مقایسه ای استفاده شده است.جامعه مورد پژوهش از بین دانش آموزان دوره ی متوسطه اول و دوم سال تحصیلی 96-95 تعداد 30 نفر از حافظان قرآن کریم (حداقل 1جزء)و 30 نفر از غیر حافظان به عنوان نمونه ی مورد پژوهش با روش انتخاب در دسترس انتخاب شدند.در این پژوهش از روش آماری تحلیل تی استودنت گروه های مستقل استفاده شد. ابزار:ابزار پژوهش عبارت بود از مقیاس سلامت روان فرم 28 سیوالی و پرسشنامه حالت صفت خشم .نتیجه:نتایج نشان داد که رابطه ی مثبت معناداری بین حفظ قرآن ومیزان سلامت روان وجود دارد.یعنی متغییر حفظ قرآن یک عامل اثر گذار بر سلامت روان می باشد.همچنین میزان بروز مولفه ی خشم در افراد حاغظ قرآن به طور معناداری پایین تر از گروه گواه بود. دانش آموزانی که اقدام به حفظ قرآن مجید نمودند نسبت به دیگران و کسانی که حافظ قرآن نبودند از سلامت روان بهتر و همچنین میزان بروز خشم و خشونت کمتری برخوردارند. پیشنهادات:با توجه به نتایج حاصل از این پژوهش و اهمیت نقش دین و کتاب آسمانی )قرآن (در سلامت روانی افراد،و با در نظر داشتن این اصل در وجود انسان که روح و جسم دو جزءلاینفک وجودی است ،پیشنهاد می شود جهت کاهش خشونت در کشور برنامه ی حفظ قرآن و دین داری در دانش آموزان بیشتر مورد توجه متولیان آموزش و پرورش قرار گیرد و به عنوان یکی از برنامه های اصلی در آموزش و پرورش باشد تا در نسل آینده و افراد جامعه فردا بتوانیم کمتر شاهد خشم و خشونت باشیم و جامعه ای سالم و دین دار داشته باشیم.
Keywords:
Authors
نسیم ارژنگ
کارشناس ارشد روانشناسی بالینی دانشگاه آزاد اسلامی تهران واحد رودهن
رقیه دری
فوق دیپلم مطالعات اجتماعی دانشگاه تربیت معلم فاطمه زهرا
فرزانه ریاحی
لیسانس اصلاح و تربیت دانشگاه علمی کاربردی اصفهان
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :