ارزیابی و رفع عدم تعادل در تخصیص بهینه خدمات عمومی شهری در چهارچوب رهیافت عدالت فضایی نمونه موردی ؛ منطقه 1 شهر تهران بخش رودبار قصران

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 448

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

CEUCONF04_665

تاریخ نمایه سازی: 10 تیر 1396

Abstract:

امروزه در آغاز قرن 12 ، بحران برنامه ریزی و کیفیت زندگی شهری در اکثر نقاط جهان، ابعاد گسترده ای یافته و موجب گردیده وعده آرمانشهر مدنی، تعالی انسان و عدالت فضایی در جوامع سرمایه داری غرب، همچنین وعده های ایدیولوژی وآرمانگرایی کمونیسم مبتنی بر برخورداری یکسان افراد از مواهب رشد و توسعه در کسب جهان مادی و معنوی، در عمل توهمی بیش نباشد. شهرهای امروزی بویژه در کشورهای درحال توسعه، با توجه به رشد جمعیت و شهرنشینی مستمر،بیش از هر دوره دیگری نیازمند توجه به برقراری عدالت فضایی در برخورداری مطلوب از خدمات مختلف شهری می باشند.در این میان، موضوع خدمات رسانی و برخورداری نامناسب و گاه متناقض مناطق مختلف شهرها از خدمات عمومی، با مفهوم عدالت فضایی در تضاد است، بطوری که کاستی های موجود در تامین این خدمات از اساسی ترین چالش هایموجود در شهرهای جهان بویژه شهرهای کشورهای در حال توسعه است. از این رو پژوهش حاضر با توجه به مفهوم عدالت فضایی، کیفیت برخورداری و دسترسی مناسب ساکنین بخش رودبار قصران استان تهران از خدمات عمومی شهری، به بررسی میزان برخورداری محلات 3 گانه این شهر از خدمات مذکور پرداخته است. روش پژوهش در تحقیق حاضر توصیفی-تحلیلی بوده و به منظور جمع آوری اطلاعات از روش های کتابخانه ای و میدانی و تدوین پرسشنامه بهره گرفته شده است. جهت انجام محاسبات و فرمول نویسی از دو نرم افزارSPSS و EXCELLاستفاده شده است. همچنین جهت سنجش عدالت فضایی در نواحی سهگانه مورد مطالعه از آزمونT تک متغیره استفاده شده است. در این پژوهش تحلیل نظرات شهروندان نشان داد که روند دسترسی به خدمات و تسهیلات شهری در شهر اوشان، فشم، میگون مطلوب نبوده و از اصول عدالت فضایی تبعیت نمیکند و ضرورت دارد که مسیولین و مدیران شهری با برنامهریزی مدون و هدفمند در راستای نیل به برقراری عدالت توزیعی در این شهر تلاش نمایند.

Authors

واراز مرادی مسیحی

استادیار و عضو هیات علمی دانشگاه دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی

محمد ایوب میگونی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :