تحلیل و بررسی مولفه های تاثیر گذار برکیفیت پیاده راه در فضای شهری با رویکرد سرزندگی محیط نمونه موردی: خیابان عفیف آباد شیراز

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 742

This Paper With 17 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

CEUCONF04_682

تاریخ نمایه سازی: 10 تیر 1396

Abstract:

سرزندگی یکی از نیازهای اساسی شهرهاست که با توسعه روند شهرنشینی و آسیب های اجتماعی اهمیت آن روزبه روزبیشتر می شود.سرزندگی به معنای حضور و فعالیت فرد در مکان است و هر چه بیشتر افراد در فضا حضور داشته باشند وفعالیت کنند، شهر پویاتر و سرزنده تر خواهد شد.امروزه، تامین نشاط وسرزندگی شهری به یکی از دغدغه های اصلی نظام های مدیریت شهری به ویژه در کشورهای توسعه یافته تبدیل شده است. فضاهای شهری، مکان هایی هستند که به عمومشهروندان تعلق داشته، منحصر به جنبه کالبدی و فیزیکی نبوده و درحقیقت با حضور انسان و فعالیت اوست که معنا می یابند. فضاهای شهری قدمتی دیرینه در تاریخ شهرسازی داشته و در ادوار مختلف به اشکال گوناگون در شهرها حضور یافته و سبب شکل گیری بافت شهری در پیرامون و یا بر حول محور خود گردیده اند. از اواخر قرن 19 و پس از حضوراتومبیل در عرصه شهرها، فضاهای شهری به یکباره عمده کارکرد گذشته خویش را ازدست داده و چالش ها و مفاهیم جدیدی مطرح گردیدند. آن چه امروز در شهرها قابل توجه است این که تاریخ زدایی وزدودن خاطرات جمعی برای افزایش مسیرهای سواره رو و توجه مسیولین تنها برای رفع نیازهای سواره موجب افول ارزش های بصری شده است. در نتیجهزمانی که مقیاس شهر تنها برای رفع نیازهای سواره ساخته میشود پیاده روها در فضای شهری احساس گم گشتگی ناامنی وبی هویتی می کنند. پیاده رو ها در اکثر جوامع جزء اصلی معابر شهری و محلی برای استراحت،تفریح و پیاده رویشهروندان محسوب میشوند پیاد ه روی قدیمی ترین صورت جابه جایی انسان هاست و از مهمترین عوامل جهت مشاهده، فعالیت و ایجاد سرزندگی و پویایی در محیط است، چرا که با قدم زدن در فضاهای شهری است که تصویر ذهنی از شهر دریافت میشود با توجه به اینکه تشویق به پیاد ه روی در شهر، بر عوامل مختلفی چون محیط زیست، ترافیک،امنیت،سرزندگی و پویایی در شهر و ...تاثیر فراوانی دارد، لازم است که توجه به محورهای پیاده و طراحی ویژ ه ی آ نها با اهمیت بیشتری دنبال شود . دراین تحقیق به دنبال بررسی خیابان عفیف آباد در جهت پیاده راه سازی این محدوده و کمک به سر زندگی و هویت بخشی به محدوده است که پس از بررسی معیار های طراحی پیاده راه،سوات و در پایان ارایه طرح پیشنهادی در جهت بهبود شرایط پیاده گستری محدوده دست یابیم .

Authors

هانیه نوح شغل یگانه

دانشجوی کارشناسی ارشد، طراحی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی، بیضا، ایران

علی شاطرزاده

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیضاء

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • مقدم آریایی، عیل (1380)، "روان سازی حرکت عابر پیاده در ...
  • مهندسین مشاور ایمن تدبیر تهران (1381)، مطالعات و طراحی مسیر ...
  • پاکزاد، جهانشاه (1384)، راهنمای طراحی فضاهای شهری در ایران تهران ...
  • پاکزاد، جهانشاه (1385)، مبانی نظری و فرآیند طراحی شهری، تهران ...
  • تیبالدز، فرانسیس (1383)، شهرسازی شهروندگرا، ترجمه محمد احمدی نژآد، اصفهان ...
  • حبیبی، محسن (1387)، فضای شهری، حیات واقعی و خاطرات جمعی، ...
  • محمدی، محمدباقر (1383). "بررسی طرح ایجاد پیاده راه شهر در ...
  • Brambilla. R& Longo. G (1977). For posturing seedy. NewYor: Wnitney ...
  • Brambilla. R& Longo G. (1977). Posturing Zonca: a design guide. ...
  • Fruin, J (1971). Pedestrain planning & design. New York: Metropolitan ...
  • نمایش کامل مراجع