شبیه سازی بارش – رواناب شهری با استفاده از مدل هیدروگراف واحد لحظه ای ژیومورفوکلیماتیک (GCIUH) (مطالعه موردی: شهرک امام علی (ع) شهر مشهد)
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 610
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ITCC04_173
تاریخ نمایه سازی: 18 تیر 1396
Abstract:
گسترش مداوم حوضه های شهری باعث افزایش اهمیت مشکلات مربوط به مدیریت منابع آب شهری مانند کنترل سیل و آبگرفتگیشده است. بنابراین تعیین پاسخ های هیدرولوژیک حوضه های شهری برای مدیریت رواناب، اهمیت فراوانی دارد. برای این منظورمی توان درصد کارایی مدل منطبق با تیوری های علمی تشریح کننده پدیده های هیدرولوژیک و ژیومورفولوژیک را با مقایسهخروجی این روشها با داده های هیدرولوژیکی اندازه گیری شده تعیین کرد. در این بررسی از مدل هیدروگراف واحد لحظه ایژیومورفوکلیماتیک (GCIUH)، برای تعیین شکل و ابعاد هیدروگراف خروجی از حوضه شهری شهرک امام علی (ع) شهر مشهد استفاده شد. برای مقایسه مقادیر شبیه سازی شده و مشاهداتی از سه واقعه که در خروجی حوضه اندازه گیری شده بود استفاده گردید. مقدار کارایی مدل با استفاده از روش میانگین توان دوم خطا (MSE) بررسی شد. نتایج نشان داد مدل GCIUH با ضریب همبستگی 0/5، 0/84 و 0/94 به ترتیب برای واقعه اول، دوم و سوم بیشترین همبستگی بین مقادیر مشاهده ای و شبیه سازی شده را دارد. در نتیجه می توان از مدل GCIUH برای پیش بینی و مدیریت رواناب شهری در منطقه مورد مطالعه استفاده کرد.
Keywords:
Authors
محمد رستمی خلج
مدرس دانشگاه تربت حیدریه
محمد ایزدی
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
مریم آذرخشی
استادیار دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تربت حیدریه
حسین سلمانی
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :