سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تبیین مفاهیم انگاره های شیعی در معماری اسلامی با رویکرد کتیبه در های ابیانه

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,024

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICONFAAA01_023

Index date: 9 July 2017

تبیین مفاهیم انگاره های شیعی در معماری اسلامی با رویکرد کتیبه در های ابیانه abstract

در قرون متمادی از آغاز تا به امروز یکی از مهمترین مفاهیمی که توسط انسان با بهره گیری از تمام بضاعت هنری به منصه ظهور رسیده، ابراز اعتقادات مذهبی است. علاوه بر نوشته ها، اشکال هندسی، نقاشی ها و حکاکی های بجای مانده بر عناصر معماری معابد عتیق (پرستش گاه های مصر باستان و زیگورات ها ) انگاره های نقش بسته برکنیسه ها، کلیساها و مساجد نیز موید این مطلب است. اسلام و به تبع آن تشیع نیز از این قاعده مستثنی نمی باشد. در قلمرو معماری اسلامی، هر کجا که حکام شیعه حکومت کرده اند آثار و نشانه های تفکر شیعی قابل رویت است. این پژوهش با گرد آوری داده های مورد نیاز (میدانی-کتابخانه ای) در پی بررسی و شناخت انگاره های شیعی موجودبر روی کتیبه درهای روستای تاریخی ابیانه از طریق مقایسه آن ها با مفاهیم شیعی است. خوانش و برداشت این عناصر بدون پرداختن به مفاهیم آنها توسط پژوهشگران پیشین، ضرورت انجام این پژوهش را در پی دارد، از این رو تبیین فلسفه شکل گیری این انگاره ها نیز از دیگر اهداف و نتایج این پژوهش توصیفی- تحلیلی می باشد

تبیین مفاهیم انگاره های شیعی در معماری اسلامی با رویکرد کتیبه در های ابیانه Keywords:

تبیین مفاهیم انگاره های شیعی در معماری اسلامی با رویکرد کتیبه در های ابیانه authors

آرش مصطفوی

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، تهران، ایران

محمد مهدی گودرزی سروش

استادیار گروه معماری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان، همدان، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
مشهدی نوش آبادی، محمد (1392). کتیبه درهای تاریخی ابیانه. پژوهش ...
بمانیان، محمد رضا، پورجعفر، محمد رضا؛ احمدی، فریال و صادقی، ...
دوستی مطلق، پیوند (1388). بررسی تاریخچه ورودی. آرمانشهر، شماره 2، ...
_ محمد (1386). نظری اجمالی به حکمت معنوی معماری، شهر ...
%) پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی. کد مطلب: 46398 ...
شایسته فر، مهناز (1380). جایگاه قرآن، حدیث و ادعیه در ...
_ سید هاشم و فراشی ابرقویی، حسین (1392). تحلیل جنبه ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تبیین مفاهیم انگاره های شیعی در معماری اسلامی با رویکرد کتیبه در های ابیانه" توسط آرش مصطفوی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، تهران، ایران؛ محمد مهدی گودرزی سروش، استادیار گروه معماری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان، همدان، ایران نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی کنفرانس بین المللی هنر، معماری و کاربردها پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله معماری اسلامی، انگاره های شیعی، کتیبه درها، ابیانه، شمسه، ورودی، حکمت هنر اسلامی هستند. این مقاله در تاریخ 18 تیر 1396 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1024 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در قرون متمادی از آغاز تا به امروز یکی از مهمترین مفاهیمی که توسط انسان با بهره گیری از تمام بضاعت هنری به منصه ظهور رسیده، ابراز اعتقادات مذهبی است. علاوه بر نوشته ها، اشکال هندسی، نقاشی ها و حکاکی های بجای مانده بر عناصر معماری معابد عتیق (پرستش گاه های مصر باستان و زیگورات ها ) انگاره های نقش ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تبیین مفاهیم انگاره های شیعی در معماری اسلامی با رویکرد کتیبه در های ابیانه با 7 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.