سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

آینده پژوهی در آموزش عالی و ضرورت توجه به آن

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,050

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCUDD01_093

Index date: 2 August 2017

آینده پژوهی در آموزش عالی و ضرورت توجه به آن abstract

نهادهای اجتماعی در تحقق و توسعه کشور محسوب می شود. شناخت و آگاهی نسبت به شرایط آینده تعلیم و تربیت، نیاز اساسی سیاست گذاران و مدیران عالی این نهاد مهم است که از طریق مطالعات آینده پژوهی پاسخ داده می شود. ازآن جایی که آموزش ازطریق برنامه درسی معنا و مفهوم می یابد، می بایست با برنامه ریزی و بازنگری مداوم، تلاش شود تا برنامه درسی با غنای کامل وعملی خود بتواند به تمام نیازهای کنونی ودگرگونی های پرشتاب آینده پاسخ دهد. آینده پژوهشی رشته ای است مستقل که به شکلی روشن و هدفمند به مطالعه آینده می پردازد و تصاویری از آینده را در اختیار ما قرار می دهد تا در زمان حال، براساس این تصاویربتوانیم به صورت کارآمدتری تصمیم گیری نماییم. آینده پژوهی منعکس می کند که چگونه ازدل تغییرات ))امروز((، واقعیت ))فردا(( تولد می یابد. رویکردی نوآورانه و آینده پژوهانه در برنامه درسی آموزش و پرورش، یک ضرورت است .برنامه های درسی آینده درسی محور با توجه به سند تحول بنیادین برنامه درسی باید مبتنی براصول، مبانی و ارزش های اسلامی ناب، یافته های معتبرعلمی و پژوهشی باشد، برنامه هایی منسجم، متعادل، کارآمد، نشاط آفرین ،پویا و انعطاف پذیر و مبتنی بر فناوری اطلاعات و ارتباطات که به عنوان یک منبع راهبردی ، نقش بسزایی درتحول وتعالی آموزش عالی دارد. بر این اساس پیشنهاد می گردد با مطرح نمودن و یادگیری فنون و مهارت های آینده پژوهی از طریق جادادن آن در نظام آموزش عالی و برنامه های آموزشی کشور به استقبال بهبود یادگیری و ایجاد بستر متناسب برای پیشرفت خود و همنوعان خود خواهیم رفت

آینده پژوهی در آموزش عالی و ضرورت توجه به آن Keywords:

آینده پژوهی در آموزش عالی و ضرورت توجه به آن authors

زکیه جدالی

دانشجو معلم پردیس الزهرا(س)دانشگاه فرهنگیان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
اکرمی، موسی، روش‌های آینده‌نگاری تکنولوژی توسعه فردا، آینده‌اندیشی و آینده‌نگری ...
بختیاری مقدم، حسن, تاثیر آینده پژوهی بر برنامه ریزی راهبردی ... [مقاله ژورنالی]
قدیری، روح‌الله، بررسی چند تجربه ملی آینده‌نگاری، مجموعه مقالات دومین ...
ناصرآبادی، زهرا، 1379، آینده پژوهی، مرکز مطالعات و برنامه ریزی ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "آینده پژوهی در آموزش عالی و ضرورت توجه به آن" توسط زکیه جدالی، دانشجو معلم پردیس الزهرا(س)دانشگاه فرهنگیان نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی دانشگاه، محور توسعه پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله آینده پژوهی، آموزش و پرورش، تربیت معلم، آینده نگری هستند. این مقاله در تاریخ 11 مرداد 1396 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2050 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که نهادهای اجتماعی در تحقق و توسعه کشور محسوب می شود. شناخت و آگاهی نسبت به شرایط آینده تعلیم و تربیت، نیاز اساسی سیاست گذاران و مدیران عالی این نهاد مهم است که از طریق مطالعات آینده پژوهی پاسخ داده می شود. ازآن جایی که آموزش ازطریق برنامه درسی معنا و مفهوم می یابد، می بایست با برنامه ریزی و بازنگری ... . برای دانلود فایل کامل مقاله آینده پژوهی در آموزش عالی و ضرورت توجه به آن با 7 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.