سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بازشناسی نقش خاک، آب و باد درساخت الگوهای پایداری درمعماری بومی ایران

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 482

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICSAU04_1091

Index date: 2 August 2017

بازشناسی نقش خاک، آب و باد درساخت الگوهای پایداری درمعماری بومی ایران abstract

اگر بخواهیم نسل آینده بشر از یک زندگی باکیفیت مطلوب بهره مند شود، بایستی انرژی های زمین وطبیعت با اهدافپایداری مورد بهره برداری قرارگیرند. معماری نیز به عنوان همراه همیشگی انسان درطول قرنها از این قاعده مستثنینیست. همواره درطول تاریخ بشریت، رابطه انسان، طبیعت و معماری بسیار حایزاهمیت بوده است. برای ارتقاء کیفیاتمحیط زندگی انسانی، درابتدا باید ساختمان ها بطورصحیح طراحی و اجراشوند.یعنی ساختمان هایی داشته باشیم که انرژیکمتری مصرف کنند و از مصالح کم خطر وقابل بازیافت درچرخه محیط زیست استفاده نمایند. چنین رویکردیدرگذشته معماری جهان به چشم می خورد. بدین معنا که انسان درطول تاریخ دراثرتجربه، دانش شهودی وآزمون وخطا،به کهن الگوهایی دست یافته که بناهای خود را هماهنگ با اقلیم و بستر زندگی خود، می ساخته است. این الگوهادرتمدن های بزرگی چون ایران که سابقه اولین سکونتگاهها درآن به هشت هزارسال پیش از میلاد می رسد، نمایان تر است.هرچند توسعه پایدار ریشه های اکولوژیکی، اقتصادی و فرهنگی- اجتماعی دارد اما داشتن چنین گنجینه ارزشمندی ازالگوه های معماری با رویکرد پایداری، می تواند ما را درجهت خلق معماری نوینی یاری رساند که افزون بر داشتن اصالتایرانی، با معیارهای روزجهان همخوانی داشته باشد. در این پژوهش به بررسی نقش سه عنصر طبیعی آب، باد وخاک درتنظیم شرایط محیطی معماری سنتی ایران پرداخته شده است و چگونگی بهره گیری از این عناصر طبیعی و مهندسیساختمان ها، جهت به حداقل رساندن استفاده از سوخت های فسیلی و استفاده بهینه از انرژی های طبیعی، مورد ارزیابی قرارگرفته است. روش تحقیق این پژوهش از نوع کیفی با رویکرد توصیفی است. برای جمع آوری داده ها از مطالعاتکتابخانه ای و تحقیقات میدانی استفاده شده است. نتایج حاصل از این تحقیق به درک اهمیت نقش معماری بومی درایجاد رویکرد پایداری در معماری و بهره برداری و الهام از اصول پایداری معماری گذشته ایران در معماری امروز منجر می شود.

بازشناسی نقش خاک، آب و باد درساخت الگوهای پایداری درمعماری بومی ایران Keywords:

بازشناسی نقش خاک، آب و باد درساخت الگوهای پایداری درمعماری بومی ایران authors

مرجان جناب

کارشناس ارشدمعماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال و مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
گرجی مهلبانی، ی. معماری پایدار و نقد آن درحوزه محیط ...
پاکزاد، ج."اصول بافت شهرهای سنتی ایران" مقالاتی در باب مفاهیم ...
محمد، ش. مطالعه رفتار حرارتی مصالح رایج در ساخت دیوار، ...
صدوقی، آرزو. معماریان، غلامحسین. کاربرد روش تحقیق کیفی برای فهم ...
صارمی، ع. رادمراد، ت. ارزشهای پایدار در معماری ایران، سازمان ...
ابوضیا، ف. قزلباش، م. الفبای کالبد خانه سنتی یزد، نشریه ...
طوفان، س. بازشناسی نقش آب در حیاط خانه های سنتی ...
پوراحمدی، م. بررسی الگوهای پایداری درمعماری خانه های سنتی مهریز، ...
پیرنیا، م. آشنائی با معماری اسلامی ایران، انتشارات سروش دانش، ...
Rogers, R. Action for Sustainability. JA: Japanese Architecture. No. 60. ...
A'zami, A. Badgir in traditional Iranian architecture, International Conference، ،Passive ...
Gauzin -Miller, D, Favet, N. Sustainable Architecture and Urbanism: Concepts, ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بازشناسی نقش خاک، آب و باد درساخت الگوهای پایداری درمعماری بومی ایران" توسط مرجان جناب، کارشناس ارشدمعماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال و مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله معماری پایدار، توسعه پایدار، معماری بومی ایران، الگوی طراحی پایدار هستند. این مقاله در تاریخ 11 مرداد 1396 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 482 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که اگر بخواهیم نسل آینده بشر از یک زندگی باکیفیت مطلوب بهره مند شود، بایستی انرژی های زمین وطبیعت با اهدافپایداری مورد بهره برداری قرارگیرند. معماری نیز به عنوان همراه همیشگی انسان درطول قرنها از این قاعده مستثنینیست. همواره درطول تاریخ بشریت، رابطه انسان، طبیعت و معماری بسیار حایزاهمیت بوده است. برای ارتقاء کیفیاتمحیط زندگی انسانی، درابتدا باید ساختمان ها بطورصحیح ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بازشناسی نقش خاک، آب و باد درساخت الگوهای پایداری درمعماری بومی ایران با 12 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.