سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

سنجش شاخص های کیفیت عینی و ذهنی در زندگی شهری (مطالعه موردی: شهر خرم آباد)

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,085

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICSAU04_2457

Index date: 2 August 2017

سنجش شاخص های کیفیت عینی و ذهنی در زندگی شهری (مطالعه موردی: شهر خرم آباد) abstract

نگرانی از کیفیت زندگی یکی از مشخصه های جامعه معاصر است و حیطه مربوط به کیفیت زندگی وسنجش آن شاید در هیچ زمانی به اندازه امروز گستردگی نداشته است شاخص های کیفیت زندگی شهری،مناسب ترین، علمی ترین و رایج ترین ابزار برای بررسی وضعیت یا کیفیت زندگی شهروندان و شناختمسایل آنان است متاسفانه در ایران بر خلاف دیگر کشورها به علت فقدان اطلاعات لازم در زمینه کیفیتزندگی، برنامه ریزی صحیحی جهت افزایش سطوح کیفی زندگی شهروندی چه در سطح ملی و چه در سطحمحلی انجام نشده است در همین راستا پژوهش حاضر با هدف ارزیابی و سنجش کیفیت زندگی انجام گرفتهاست. این پژوهش از نوع توصیفی- تحلیلی و برای جمع آوری اطلاعات و داده ها از روش های اسنادی و پیمایشی (پرسشنامه) استفاده شده است جامعه آماری پژوهش، شامل تعداد خانوار های منطقه شهری خرمآباد می باشد و حجم نمونه نیز بر اساس فرمول کوکران به دست آمده و از آزمون t تک نمونه ای برایتحلیل و ارزیابی استفاده شده است. بررسی های انجام شده در بخش سنجش کیفیت ذهنی زندگی نشان میدهد به طور کلی مردم شهر از لحاظ ذهنی از کیفیت زندگی خود راضی نیستند و میانگین رضایتمندی دراکثر گویه ها کمتر از حد متوسط است بر خلاف میزان کم رضایت مردم از کیفیت ذهنی زندگی در بررسیکیفیت عینی زندگی در اکثر شاخص ها میزان برخورداری نسبتا خوبی برای شهروندان خرم آباد وجود دارد.

سنجش شاخص های کیفیت عینی و ذهنی در زندگی شهری (مطالعه موردی: شهر خرم آباد) Keywords:

کیفیت زندگی , شاخص عینی و ذهنی , خرم آباد

سنجش شاخص های کیفیت عینی و ذهنی در زندگی شهری (مطالعه موردی: شهر خرم آباد) authors

فرهاد زند

عضو هیات علمی گروه علوم اجتماعی (جغرفیا) دانشگاه پیام نور

مصطفی شاهکرمی

کارشناس جغرافیا

فهیمه کیمیایی فرد

کارشناس جغرافیا

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
مهدی زاده، جواد (1386)؛ «برنامه ریزی راهبردی توسعه شهری (تجربیات ...
موسوی، میرنجف و باقری کشکولی، علی (1391)؛ «ارزیابی توزیع فضایی ...
وظیفه دوست، حسین و امینی، مهدی (1388)؛ «بررسی میزان اهمیت ...
غیاثوند، الهام (1388)؛ «تاثیر سرمایه اجتماعی بر کیفیت زندگی ساکنان ...
رضوانی، محمدرضا ؛ متکان، علی اکبر ؛ منصوریان، حسین و ...
زبردست، اسفندیار و بنی عامریان، مهسا (1389)؛ «بررسی ارتباط میان ...
باسخا، مهدی ؛ عاقلی کهنه شهری، لطفعلی و مسائلی، ارشک ...
موذن، احمد و علیزاده اقدم، محمدباقر (1391)؛ «بررسی کیفیت زندگی ...
فرجی ملائی، امین ؛ عظیمی، آزاده و زیاری، کرامت اله ...
حیدرنیا، محمدعلی ؛ قائمیان، تهمینه ؛ ابدی، علیرضا ؛ فتحیان، ...
استانداری لرستان (1390)؛ «سالنامه آماری استان لرستان». ...
29 December 2016, Shahid Beheshti University , Tehran , Iran ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "سنجش شاخص های کیفیت عینی و ذهنی در زندگی شهری (مطالعه موردی: شهر خرم آباد)" توسط فرهاد زند، عضو هیات علمی گروه علوم اجتماعی (جغرفیا) دانشگاه پیام نور؛ مصطفی شاهکرمی، کارشناس جغرافیا؛ فهیمه کیمیایی فرد، کارشناس جغرافیا نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی چهارمین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله کیفیت زندگی، شاخص عینی و ذهنی، خرم آباد هستند. این مقاله در تاریخ 11 مرداد 1396 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1085 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که نگرانی از کیفیت زندگی یکی از مشخصه های جامعه معاصر است و حیطه مربوط به کیفیت زندگی وسنجش آن شاید در هیچ زمانی به اندازه امروز گستردگی نداشته است شاخص های کیفیت زندگی شهری،مناسب ترین، علمی ترین و رایج ترین ابزار برای بررسی وضعیت یا کیفیت زندگی شهروندان و شناختمسایل آنان است متاسفانه در ایران بر خلاف دیگر کشورها به ... . برای دانلود فایل کامل مقاله سنجش شاخص های کیفیت عینی و ذهنی در زندگی شهری (مطالعه موردی: شهر خرم آباد) با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.