آیا بهره گیری از ساختمانهای بلند مختلط با رویکرد ترکیب با فضای سبز (عمودی و افقی) می تواند راهکاری برای توسعه و نوزایی مراکز پرتراکم کلانشهرهای ایران باشد

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 589

This Paper With 10 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

HRB03_037

تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1396

Abstract:

امروزه افزایش قیمت زمین در مراکز کلانشهرها و به خصوص در کلانشهرهای ایران و تمایل روزافزون به شهرنشینی و مهاجرت به شهرهای بزرگ و نیاز افزاینده به مسکن و سرپناه، توسعه گران را بیش از هر زمان دیگر برآن داشته تا نسبت به سرمایه گذاری و تمایل به بارگذاری حداکثری و تلاش در جهت اخذ بالاترین تراکم ممکن در مراکز شهری اقدام نمایند. از طرف دیگر با رشد بی رویه ی شهرها و تمایل به حومه نشینی موجبات ایجاد عدم توسعه متوازن شهر و گسترش خدمات زیربنایی تا صدها کیلومتر در اطراف شهرها را به همراه داشته است که خود باعث عدم پایداریUnsustainability) ) و کم کردن قابلیت مدیریت متمرکز شهری را به همراه داشته است. با تحولات تکنولوژیک در عرصه ساختمانهای بلند این امکان بوجود آمده است که بتوان اینگونه از ساختمانها را جایگزین مناسبی برای گونه های ساختمانهای میان مرتبه و گسترده در مراکز پرتراکم کلانشهرها در نظر گرفت. از طرف دیگر با افزایش تراکم و در نتیجه جمعیت در مراکز شهرها، نیاز به فضای سبز و خدمات بر اساس سرانه های استاندارد شهری پر رنگ تر شده که علاوه بر فضاهای سبز عمومی (نظیر پارکها و بوستانهای شهری که افزون بر محاسن زیست محیطی جایگاهی برای تعاملات اجتماعی و نقش پذیری روانی برای شهروندان بشمار میرود) ترکیب فضای سبز عمودی و افقی در کالبد ساختمانهای بلند نیز می تواند نقش بسزایی در ایجاد یک فضای بازبالنده خصوصی در ارتفاع که تمام قابلیتهای یک فضای باز را برروی زمین دارد، با محسنات ویژه ای ایفا نماید. این امکان یعنی استفاده از فضای سبز افقی و عمودی در جای جای کالبد ساختمان بلند، معماری و شهرسازی را به سمت پایداری هر چه بیشتر سوق داده و محسنات بی شماری را نظیر اثرات ارزنده زیست محیطی، ایجاد منظر شهری زیبا و پویا، امکان استفاده فضای سبز در ارتفاع توسط ساکنین واحدهای مسکونی به طور خصوصی و عمومی، نقش پذیری اجتماعی و بسیاری از ارزشهای مثبت دیگر را به ارمغان می آورد. در این مقاله، نگارنده سعی برآن دارد تا محاسن، معایب و همچنین راهکارها و چالشهای ترکیب فضای سبز و خدمات عمومی،با ساختمانهای بلند، را با بهره گیری از نمونه های موردی از نقاط مختلف دنیا و قیاس آن با کشور ایران(اقلیم، منابع آب، فرهنگ و . . . ) به اشتراک بگذارد و سپس در خصوص اثرات اینگونه ساختمانها بر فضاهای شهری اطراف و همچنین امکان بهره گیری از آن ها در تولید یک راهکار جدید برای تراکم پذیری بیشتربه مراکز شهرها و در نهایت چگونگی رسیدن به پایداری شهر را مورد استفاده قرار دهد.

Authors

اصلان جنوبی

عضو هیات علمی، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • پارسی حمیدرضا و بهراد فرمیهنی فراهانی (1393)، تحلیل پدیده پراکنده ...
  • زیاری، کرامت اله (1388)، مبانی و تکنیک‌های برنامه ریزی شهری، ...
  • مثنوی، محمدرضا (1382)، توسعه ی پایدار و پارادایم های جدید ...
  • Jacobs, Jane (2002), The Death and Life of Great American ...
  • نمایش کامل مراجع