سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ضرورت ارتقاء کیفیت در آموزش عالی ایران

Publish Year: 1387
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,144

This Paper With 17 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CCGUIND12_019

Index date: 12 December 2008

ضرورت ارتقاء کیفیت در آموزش عالی ایران abstract

آموزش عالی ایران با دو پدیده مهم در دوران بعد از انقلاب اسلامی مواجه شده است. اول عقب ماندگی تاریخی در توسعه کمی آموزش عالی ایران و دیگری رشد سریع جمعیت که باعث افزایش تقاضا برای ورود به دانشگاه ها گردید. البته عوامل دیگری از جمله زمینه های فرهنگی جامعه و ضعف بازار کار برای دارندگان مدرک دیپلم نیز نقش مهمی در افزایش تقاضا برای ورود به آموزش عالی را ایفا نموده اند. مجموعه این عوامل موجب شد تا سیاست توسعه کمی آموزش عالی در راس برنامه های وزارت علوم و دانشگاه ها قرار گیرد. راه اندازی دوره های شبانه، تاسیس دانشگاه پیام نور و دانشگاه جامع علمی کاربردی، تاسیس موسسات غیر دولتی غیر انتفاعی،تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی ، راه اندازی دوره های نوبت دوم و فعال کردن آموزش عالی الکترونیک و تاسیس دوره های آموزشی مشترک با دانشگاه های معتبر خارج از کشور، از جمله این سیاست ها به شمار می آیند. نتیجه اینکه، جمعیت دانشجویی کشور از حدود یکصد و پنجاه هزار نفر در سال 1357 به حدود سه و نیم میلیون نفر در سال 1386 بالغ گردیده است. در این میان، توسعه دوره های تحصیلات تکمیلی با رشد چشمگیر، علاوه بر تامین منابع انسانی مورد نیاز، چرخ های پژوهش کشور را نیز به حرکت درآورده است. بدون تردید توسعه کمی آموزش عالی، یکی از دستاوردهای ضروری، اجتناب ناپذیر و درخشان نظام بعد از انقلاب اسلامی به شمار می آید. البته سیاست های توسعه کمی، از ابتدا دغدغه کیفیت آموزش عالی را به همراه داشته و با افزایش جمعیت دانشجویی و تنوع بخشی به سیستم های آموزش عالی به ویژه در بخش غیر دولتی این دغدغه ها جدی تر و پر رنگ تر شده است. تا اینکه در برنامه سوم توسعه مقوله ارزیابی و اعتبار سنجی دانشگاه درج گردید و وزارت علوم موظف شد تا با کمک نهادها و انجمن های علمی این وظیفه مهم را بر عهده گرفته و عملیاتی نماید. در قانون بودجه سال 1379 نیز اعتباری بدین منظور در نظر گفته شد و با تشکیل شورای مرکزی ارزیابی درونی در وزارت علوم، مسئولیت عملیاتی نمودن این کار بر عهده سازمان سنجش آموزش کشور واگذار گردید. تا سال 1384 حدود پانصد گروه آموزشی کار ارزیابی درونی را انجام داده و گزارش های مربوطه را به وزارت علوم ارسال نمودند. بدیهی است تداوم این روند و نهادینه کردن آم در ساختارهای ملی و دانشگاهی و تکمیل آن با ارزیابی بیرونی می تواند زمینه های تضمین کیفیت دانش آموختگان آموزش عالی ایران را فراهم نموده و امکان رقابت آنها را در شرایط بین المللی فراهم نماید. در این مقاله ضمن اشاره به چالش های موجود و پیش روی آموزش عالی ایران، کارکرد مدل های مدیریت کیفیت در مواجهه با این چالش ها مورد بررسی قرار گرفته است.

ضرورت ارتقاء کیفیت در آموزش عالی ایران authors

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
فراستخواه م.، طرح تحقیقاتی "بررسی افزایش دسترسی به آموزش عالی"، ...
_ انتظاری ی.، "تحلیل تحولات علم و فناوری در اقتصاد ...
پایگاه اطلاعاتی بانک جهانی، سایت بانک جهانی ...
قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ...
Statistical Year Book, UNESCO, 1985 ...
Statistical Year Book, UNESCO, 2001 ...
Statistical Year Book, UNESCO, 1998 ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ضرورت ارتقاء کیفیت در آموزش عالی ایران" توسط جعفر توفیقی داریان نوشته شده و در سال 1387 پس از تایید کمیته علمی دوازدهمین کنگره سراسری همکاریهای دولت، دانشگاه و صنعت برای توسعه ملی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 22 آذر 1387 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3144 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که آموزش عالی ایران با دو پدیده مهم در دوران بعد از انقلاب اسلامی مواجه شده است. اول عقب ماندگی تاریخی در توسعه کمی آموزش عالی ایران و دیگری رشد سریع جمعیت که باعث افزایش تقاضا برای ورود به دانشگاه ها گردید. البته عوامل دیگری از جمله زمینه های فرهنگی جامعه و ضعف بازار کار برای دارندگان مدرک دیپلم نیز نقش ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ضرورت ارتقاء کیفیت در آموزش عالی ایران با 17 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.