سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی تنش خشکی بر روی حخصوصیات زراعی مورفولوژیکی 12 ژنوتیپجو در شرایط آب و هوایی سیساب(خراسان شمالی)

Publish Year: 1388
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,635

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

RCWCD01_043

Index date: 24 December 2008

ارزیابی تنش خشکی بر روی حخصوصیات زراعی مورفولوژیکی 12 ژنوتیپجو در شرایط آب و هوایی سیساب(خراسان شمالی) abstract

یکی از دلایل کاهش عملکرد دانه در غلات تحت شرایط دیم برخورد زمان خوشه دهی و پر شدن دانه با کاهش بارنئگی می باشد. به منظور عرض یابی تنش خشکی بر صفات زراعی و مرفولوژیکی 12 ژنوتیپ جو تحت شرایط دیم و آبیاری تکمیلی (در مرحله خوشه دهی و پر شدن دانه)در شرتایط آب و هوایی استان خراسان شمالی در ایستگاه دیم سیساب، آزمایشی در پاییز سال 86 به روش بلوگکهای خرد شده در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار اجرا گردید.عامل افقی شامل شرایط دیم (تنها به نزولات جوی اکتفا شد)و آبیاری تکمیلی و عامل عمودی شامل 12 ژنوتیپ پیشرفته جو بودند. صفات مورد مطالعه شامل تعداد روز تا رسیدن ،ارتفاع بوته ، طول پدانکل ، عملکرد دانه وعملکرد بیولوژیکی بود.نتایج تجزیه واریانس نشان داد که ژنوتیپ های جو از نظر تمامی صفات مورد بررسی تفاوت معنی دار داشتند.همچنین اثر آبیاری تکمیلی بر تمامی صفات به جز طول پدانکل معنی دار بود.از طرفی اثرات متقابل ژنوتیپ در محیط برای تمامی صفات به جز عملکرد بیولوژیکی معنی دار نبود.مقایسه میانگین صفات نشان داد که در شرایط دیم بیسشترین عملکرد دانه مربوط به ژنوتیپ شماره 6 و در شرایط آبیاری تکمیلی مربوط به ژنوتیپ شماره 5 می باشد.

ارزیابی تنش خشکی بر روی حخصوصیات زراعی مورفولوژیکی 12 ژنوتیپجو در شرایط آب و هوایی سیساب(خراسان شمالی) Keywords:

ارزیابی تنش خشکی بر روی حخصوصیات زراعی مورفولوژیکی 12 ژنوتیپجو در شرایط آب و هوایی سیساب(خراسان شمالی) authors

زهرا ابراهیمی

دانشجوی دوره کارشناسی ارشد رشته زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد

علی گزانچیان

استادیار گروه زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد

محمدرضا توکلو

استادیار گروه زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد

الیاس نیستانی

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات دیم خراسان شمالی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
تاجبخش، م. وع. پورمیرزا. (1382). زراعت غلات. انتشارات جهاد دانشگاهی ...
توکلی، ع. (1382). اثر مقادیر مختلف آبیاری‌تکمیلی و نیتروژن بر ...
رحیمیان، ح.، و م. بنایان. (1375). مبانی فیزیولوژیکی اصلاح نباتات. ...
رستگار، م.ع. (1371). دیمکاری. انتشارات برهمند. 250 صفحه. ...
طهماسبی‌سروستانی، ز.، ا. روحی، وم. مدرس ثانوی. (1380). بررسی خصوصیات ...
کشاورز، ع.، م. کمالی، ع. ب. دهقانی، م. حمید نژاد، ...
گل پرور، ا.ر، م.ر. قنادها، ع. ع. زالی، ع. احمدی، ...
محمدی، غ.، الف. مجیدی، م. بی همتا، ح. حیدری شریف ...
Blum, A. (1988). Plant breeding for stress environments. CRC. Press ...
Caliandro, A., and F.Boari.(1992). S upplementary irrigation in arid and ...
Innes, P., J. H oogendoorn, and R.D. Blackwell. (1985). Effect ...
Nor wood, C. A. (1995). Comparison of limited irrigated Vs. ...
Rosielle, A.A., and K.J. Frey. (1975). Application of restricted selection ...
Stivastava, J.P., E. Proceddu, E. Acevedo, and S.Varma. (1987). Drought ...
Yordanov, I., V. Velikova, and T. Tsonev. (2003). Plant resonse ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ارزیابی تنش خشکی بر روی حخصوصیات زراعی مورفولوژیکی 12 ژنوتیپجو در شرایط آب و هوایی سیساب(خراسان شمالی)" توسط زهرا ابراهیمی، دانشجوی دوره کارشناسی ارشد رشته زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد؛ علی گزانچیان، استادیار گروه زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد؛ محمدرضا توکلو، استادیار گروه زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد؛ الیاس نیستانی، عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات دیم خراسان شمالی نوشته شده و در سال 1388 پس از تایید کمیته علمی همایش منطقه ای بحران آب و خشکسالی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله جو،عملکرد،تنش خشکی،آبیاری تکمیلی هستند. این مقاله در تاریخ 4 دی 1387 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1635 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که یکی از دلایل کاهش عملکرد دانه در غلات تحت شرایط دیم برخورد زمان خوشه دهی و پر شدن دانه با کاهش بارنئگی می باشد. به منظور عرض یابی تنش خشکی بر صفات زراعی و مرفولوژیکی 12 ژنوتیپ جو تحت شرایط دیم و آبیاری تکمیلی (در مرحله خوشه دهی و پر شدن دانه)در شرتایط آب و هوایی استان خراسان شمالی در ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی تنش خشکی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی تنش خشکی بر روی حخصوصیات زراعی مورفولوژیکی 12 ژنوتیپجو در شرایط آب و هوایی سیساب(خراسان شمالی) با 7 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.