بررسی و ارایه الگوی موفق شهرداری الکترونیکی در ایران مدل مورد مطالعه : مرکز سامانه مدیریت شهری 137 شهرداری تهران abstract
مدیریت شهری دامنه گسترده ای از خدمات و فعالیت ها را در برمی گیرد. لزوم ارایه خدمت شایسته و رفع نیازهای فوری شهروندان مقدمه ای بوده است برای راه اندازی مرکز سامانه مدیریت شهری 137 شهرداری تهران، البته رشد روز افزون سطح آگاهی ها و درخواست های مردم از بدنه شهرداری در سال های اخیر و همچنین فراگیر شدن فن آوری های نوین اطلاعاتی و ارتباطاتی در عرصه یک شهر الکترونیک برابر سند راهبردی چشم انداز 20 ساله کشور و همچنین برنامه های توسعه چهارم و پنجم دولت های خدمتگذار ، نیز از مسایل مهم و محوری این بحث شناخته شده است.
آغاز فعالیت این سامانه با رویکرد جدید و توجه ویژه شهردار تهران به این مرکز ، فرصتی برای حضور مشارکت جویانه شهروندان و متقابلا ایجاد زمینه بررسی میزان آشنایی ، بهره گیری و رضایتمندی شهروندان تهرانی به عنوان مخاطبان و مشتریان این مرکز را فراهم ساخته است. در این چهارچوب اهمیت توجه به شهروندان به عنوان مشتریان شهرداری تهران از جایگاه خاصی برخوردار است ، لذا استفاده از آخرین متدولوژی های انقلاب اطلاعاتی و ارتباطاتی در این بستر بیش از پیش احساس می گردد.
بدون شک غفلت از ایجاد یک ساختار پویا، موثر و کارآمد در راستای رفع نیازهای مرکز سامانه 137 ، در عدم تحقق انتظارات شهردار محترم تهران از این سامانه بسیار موثر است ، توجه به پویایی ، کارآمدی ، اجتناب از گستردگی بیش از حد ، کنتر ل و تحلیل اطلاعات ، آموزش ، ارتقاء علمی و توانمند سازی منابع انسانی ، فرهنگ سازی ، اطلاع رسانی و تبلیغات از ویژگی های مهم سازمان مرکز سامانه مدیریت شهری 137 می باشد.