جایگاه فرھنگ و اخلاق در فضای ابرمتنی

Publish Year: 1396
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 260

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

CPPCONF01_190

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1396

Abstract:

استفاده روزافزون از تکنولوژی های مربوط به فضای مجازی و گسترش آنها به حوزه تعلیم و تربیت زمینه را برای غلبه رویکرد ابرمتنی بر رویکرد یادگیری مبتنی بر متن فراهم آورده است. نگاه ابرمتنی مبتنی بر تصوری پست مدرنیستی از انسان بر کثرت، تنوع و گسست ها تاکید دارد. اثرات ضمنی این نگاه حوزه فرهنگ، اخلاق و ارزش را متاثر می سازد. ساختارهای ارزشی هر ملت بنیاد استوار و مستحکم بقای فرهنگی آن ملت است. آشنایی با این بنیادها که بخشی از میراث فرهنگی هر ملت را تشکیل می دهد و ایجاد شور و عرق ملی برای حفظ و پایبندی به آنها از جمله رسالت های اساسی تعلیم و تربیت است این در حالی است که تربیت ابرمتنی با اتکاء به ساخت شکنی دریدایی به تضعیف همه ساختارها اقدام می نماید. لذا این پژوهش برآن است که با بررسی نقش فضای ابرمتنی به عنوان یکی از جلوه های فضای مجازی در تعلیم و تربیت اثرات آن را در حوزه تربیت فرهنگی و اخلاقی تبیین نماید روش:این مهم با استفاده از روش توصیفی- تبیینی و با نگاهی انتقادی انجام شده است. یافته ها و نتیجه گیری:نتایج پژوهش بیانگر آن است که تاکید بی قاعده بر فضای ابرمتنی بدون توجه به اقتضایات فرهنگی- اخلاقی ضمنی آن می تواند زمینه بسط نگرش های نسبی گرایانه در میان نسل جدید و نابودی ارزش ها و متعاقب با آن زیاد شدن فاصله فرهنگی بین نسل ها و بیگانه شدن والدین با فرزندان را موجب شود

Authors

مریم بناهان

دانشگاه الزھراء (س)/دکترای فلسفھ تعلیم و تربیت و استادیار گروه مدیریت و برنامھ ریزی آموزشی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه الزھراء س.