سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

استفاده از جلبک آنابنا به عنوان کود بیولوژیک در مزارع برنج

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 4,217

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CFAAI04_002

Index date: 26 September 2017

استفاده از جلبک آنابنا به عنوان کود بیولوژیک در مزارع برنج abstract

در چند دهه اخیر با توجه به افزایش جمعیت و تقاضای روزافزونبرای موادغذایی (از جمله در استان مازندران) ، از کودهای شیمیایی به عنوان ابزاری برای نیل به حداکثر تولید در واحد سطح استفاده بیرویه شده که از جمله زیانها و پیامدهای آن علاوه بر اتلاف سرمایه و خسارات مالی، شامل آلودگیمنابع آبی و خاکی، بر هم خوردن تعادل عناصر غذایی در خاک، کاهش بازده محصولات کشاورزی در اثر کمبود یا سمی بودن بعضی عناصر، تجمع مواد آلاینده (نظیر نیترات) در اندامهای مصرفی محصولات زراعی و به طور کلی به خطر افتادن حیات و سلامتی انسانها و سایر موجودات زنده بوده است که با توجه به قرار گرفتن این استان در یکی از قطب های تولید برنج قسمت اعظم این کودها در بخش برنج مصرف میشوند. با توجه به اهمیت اقتصادی کشاورزی کشورهای پیشرفته به فکر استفاده از میکروارگانیزمها به عنوان کود افتادند که باسابقهترین و در حال حاضر رایجترین انواع کودهای زیستی، مربوط به باکتریهای تثبیت کننده ازت است که از بین آنها انواعی که توان برقراری ارتباطهای همزیستی با گیاهان را دارند به دلیل کارایی بیشتر درجذب مقدار قابل توجهی ازت مولکولی، کاربرد وسیعتری پیدا کردهان و . یکی از استفادههای علمی از این موجودات خاکزی تولید تجارتی مایه تلقیح ریزوبیوم و تلقیح آن به خاک و یا بذربقولات میباشد که در بعضی کشورها مرسوم شده است که این عمل توسط حامل مناسب باید صورت گیرد. جلبک سبز – آبی آنابنا با توجه به داشتن هتروسیست در ساختمان رشتهای خود و قدرت معجزهآسای تثبت نیتروژن داخل سلولهای خود میتواند کود بیولوژیک بسیار خوبی در مزارع برنج باشد و میتوان از این جلبک همانند برخی قارچها کودهای بیولوژیک بصورت پکیجهایی تهیه نمود. بطوریکه مزارع برنج کوددهی شده با این کود بیولوژیک دارای محصولاتی با کیفیت و کمیت حدود 7 برابر میباشند و از طرفی بدلیل قدرت بسیار زیاد آداپتاسیون این جلبک در محیطهای مختلف، بزودی شروع به تکثیر در مزارع برنج نموده بطوریکه همزمان با رشد شالی این جلبک نیز زادو ولد مینماید و از این طریق کشاورزان نیازی به کوددهی سالانه ندارند و این روند موجب تسهیل و صرفه جویی در امر کشاورزی میشود.

استفاده از جلبک آنابنا به عنوان کود بیولوژیک در مزارع برنج Keywords:

استفاده از جلبک آنابنا به عنوان کود بیولوژیک در مزارع برنج authors

فاطمه سادات تهامی

پژوهشکده اکولوژی دریای خزر – موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور- سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی - ساری

مقاله فارسی "استفاده از جلبک آنابنا به عنوان کود بیولوژیک در مزارع برنج" توسط فاطمه سادات تهامی، پژوهشکده اکولوژی دریای خزر – موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور- سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی - ساری نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی چهارمین همایش ملی شیلات و آبزیان ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله آنابنا، کشاورزی، کود بیولوژیک، مزارع برنج هستند. این مقاله در تاریخ 4 مهر 1396 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 4217 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در چند دهه اخیر با توجه به افزایش جمعیت و تقاضای روزافزونبرای موادغذایی (از جمله در استان مازندران) ، از کودهای شیمیایی به عنوان ابزاری برای نیل به حداکثر تولید در واحد سطح استفاده بیرویه شده که از جمله زیانها و پیامدهای آن علاوه بر اتلاف سرمایه و خسارات مالی، شامل آلودگیمنابع آبی و خاکی، بر هم خوردن تعادل عناصر ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی برنج و کشاورزی عمومی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله استفاده از جلبک آنابنا به عنوان کود بیولوژیک در مزارع برنج با 1 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.