طراحی یک مدل ریاضی به منظور بهینه کردن منافع زنجیره تامین کنندگان قطعات (مورد صنعت خودرو ایران)
Publish Year: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 3,256
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICIORS02_247
تاریخ نمایه سازی: 11 اسفند 1387
Abstract:
در این مقاله پژوهشی یک مدل برنامهریزی ریاضی تصمیمگیری چند هدفه (MODM) به منظور بهینه کردن همزمان منافع شرکتهای قطعهساز خودرو و شرکت مادر طراحی شده است. بر اساس نگرشهای جدید در علم مدیریت، چنانچه یک شرکت مادر بتواند به گونهای عمل کند تا منافع شرکتهای تامینکننده را بهینه کند، به نوعی توانسته است منافع خود و مشتری نهایی را تامین کند. در این مطالعه پژوهشی با بررسی مشخصات زنجیره تامین در صنعت خودرو ایران تلاش شد تا روابط میان شرکت مادر و تامینکنندگان شناسایی و به صورت ریاضی تعریف شد. هزینههای خرید، حمل و نقل، نگهداری موجودی و هزینه عدم استفاده کامل از ظرفیت تولید سازندگان از عمدهترین اقلام هزینه در بهای تمام شده خودروهای تولیدی میباشد. از این اقلام سه دسته اول مربوط به شرکت مادر و چهارمین مربوط به شرکتهای قطعهساز میباشد. این اهداف در بسیاری از موارد با هم در تضاد میباشند، یعنی شرکت مادر درصدد تامین قطعات با حداقل موجودی در انبار و شرکتهای سازنده درصدد استفاده هرچه بیشتر از ظرفیت تولید میباشند. این اهداف میتوانند با هم در تعارض باشند. در این مدل ریاضی اهداف متعارض در قالب یک مدل چند هدفه فرموله شده است و سپس اهداف مختلف در قالب آرمان و توسط مدل برنامهریزی آرمانی (GP) بیان گردید. پس از طراحی مدل، با جمعآوری دادههای واقعی مدل مورد آزمون قرار گرفت و نتایج نشان داد که استفاده از مدلهای تصمیمگیری چند هدفه میتواند منجر به کاهش هزینه تامین قطعات، هزینه حمل و نقل، هزینه نگهداری موجودی قطعات و درنهایت کاهش هزینه عدم استفاده از ظرفیت تولید سازندگان شود.
Keywords:
Authors
کامبیز شاهرودی
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت گروه مدیریت صنعتی
شمین اسیمی
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :