سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

سیر تحولات شکلی معماری بازارهای ایرانی از دوره ی قاجار تاکنون (از بازار سنتی دیروز تا مراکز تجاری امروز، نمونه موردی: بازارهای تهران)

Publish Year: 1395
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 1,408

This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

JR_GEO-2-4_010

Index date: 13 January 2018

سیر تحولات شکلی معماری بازارهای ایرانی از دوره ی قاجار تاکنون (از بازار سنتی دیروز تا مراکز تجاری امروز، نمونه موردی: بازارهای تهران) abstract

پژوهش حاضر تحولات شکلی معماری حاکم بر بازارهای دوره ی قاجار تا دوره ی معاصر را مورد بررسی قرار می دهد تا به این مسیله پرداخته شود که مسیری که بازارها در سه دوره ی تاریخی قاجار، پهلوی (اول و دوم) و معاصر گذرانده اند از لحاظ تحولات شکلی چگونه بوده است و تفاوت های شگرفی که از زمان قاجار تاکنون در تعریف بازار و شکل ظاهری آن به وجود آمده و چگونگی رسیدن به مراکز تجارری در شکل و شمایل امروزی به چه دلایل عمده ای صورت گرفته است. بازارهایی که به عنوان قلب تپنده در گستره ی وسیعی از شهر قرار می گرفتند که تنها ویژه ی خرید و فروش کالا نبوده و بسیاری از جشن های سیاسی و اجتماعی از آنها برخاسته می شد، امروزه به مراکز تجاری پراکنده در سطح شهر با تعداد طبقات بالا تبدیل شده اند. علت این دگرگونی را می توان گسترش روزافزون شهر نشینی و بالا رفتن فوق العاده ارزش زمین و فضای مورد استفاده دانست. یکی دیگر از موضوعات مهم در تحولات شکلی ایجاد شده در طول این چهار دوره کاهش محسوس اهمیت سیرکولاسیون و نظام توده و فضا از بازارهای سنتی تا مراکز تجاری دوره ی پهلوی و معاصر است.

سیر تحولات شکلی معماری بازارهای ایرانی از دوره ی قاجار تاکنون (از بازار سنتی دیروز تا مراکز تجاری امروز، نمونه موردی: بازارهای تهران) Keywords:

سیر تحولات شکلی معماری بازارهای ایرانی از دوره ی قاجار تاکنون (از بازار سنتی دیروز تا مراکز تجاری امروز، نمونه موردی: بازارهای تهران) authors

سامان صادقی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه معماری، واحد بروجرد، دانشگاه آزاد اسلامی، بروجرد، ایران

حمیدرضا صارمی

استادیار گروه شهرسازی، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران