بررسی تاثیر تیمارهای مختلف ضدعفونی و آنتی اکسیدانی بر ریز ازدیادی ارقام بومی پستهاردکان (تیر ماهی اردکان، تیر ماهی میبد و حاج عبدالهی)

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 409

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

CPTC01_007

تاریخ نمایه سازی: 22 دی 1396

Abstract:

روش های متفاوتی برای ضدعفونی و کاهش تجمع فنول در کشت بافت بکار برده می شود. در تحقیق انجام شده، از اسید سیتریک 0/05 گرم در 1000 میلی لیتر و کلرید جیوه 0/8 گرم در 100 میلی لیتر به عنوان آنتیاکسیدان و ماده ضد عفونی کننده درتیمارهای مختلف زمانی 70، 110 و 150 ثانیه استفاده گردید. میزان تولید فنول برحسب سیستم نمره دهی صورت گرفت و به بالاترین فنول تولید شده نمره 5 داده شد.آزمایش در قالب طرح کامل تصادفی و در 6 تکرار انجام گرفت.در مقایسه اثر متقابل رقم و تیمار ضدعفونی، تیمار شاهد بالاترین درصد آلودگی 100% در هر سه رقم نشان داد. در رقم حاج عبدالهی زمان های متفاوت تاثیر یکسانی نشان دادند و باعث حذف 100 % آلودگی شدند. در میان تیمارهای آنتی اکسیدانی برایجلوگیری از قهوه ای شدن بافت نمونه های دانهالی در هر سه رقم مورد مطالعه تفاوت معنی داری در سطح 1 % مشاهده شد. در مقایسه اثر متقابل رقم و تیمارآنتی اکسیدانی مشخص گردید در تیمار شاهد میانگین قهوه ای شدن بالا ترین 5 می باشد. در حالی که در تیمار 70 ثانیه به 0/33 می رسد. توسعه و بهینه کردن روش های ضدعفونی و کاهش آلودگی در ریزازدیادی پسته هدف در این پژوهش می باشد

Authors

حدیثه حاج جعفری نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه اردکان

کاظم کمالی

استادیار گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه یزد

مریم دهستانی اردکانی

استادیار گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه اردکان