سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تعیین دقیق تصحیحات اٌرتومتریک در شبکه ارتفاعی ایران

Publish place: Geomatics 1388
Publish Year: 1388
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,512

This Paper With 19 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

GEO88_001

Index date: 28 March 2009

تعیین دقیق تصحیحات اٌرتومتریک در شبکه ارتفاعی ایران abstract

سیستم ارتفاعی اُرتومتریک به عنوان اصلی ترین مبنای تعیین موقعیت مطلق ارتفاعی در ژئودزی، در کاربردهای عملی با افزودن تصحیح اُرتومتریک به مشاهدات ترازیابی بدست می آید . مساله اساسی در محاسبه این تصحیح، تعیین مقدار شتاب ثقل متوسط در امتداد خط شاغولی در داخل زمین، بین سطح آن و ژئوئید، می باشد. معمولاً در اکثر کشورها بدلیل سادگی روابط از روش Helmert(1890) که مبتنی بر گرادیان ثقل پوآنکاره- پری است، برای تعیین این کمیت استفاده میشود. دراین مقاله مقدار شتاب ثقل متوسط با استفاده از روش های محاسباتی دقیقِ حذف توپوگرافی و جایگزینی مجدد آن محاسبه شده و بر اساس آن تقریب های استفاده شده در این روش اصلاح می گردد. با محاسبات انجام شده بر روی تعدادی از ایستگاه های شبکه ترازیابی درجه 1 ایران در منطقه تست با ماکزیمم ارتفاع 2700m، مقدار تصحیحات بدست آمده نسبت به روش Helmert می تواند به 18CM- برسد که ناشی از درنظرگرفتن اثر پوسته کروی بوگه، عوارض با طو لموج های کوتاه و بلند ناهمواری های توپوگرافی، تغییرات جانبی دانسیته توپوگرافی و گرادیان ارتفاعی هوای آزاد در میدان ثقل زمین واقعی است . به منظور برآورد دقت روش ارائه شده، با مقایسه شتاب ثقل متوسط اندازه گیری شده در چاه اکت شافی در کشور آلمان تا عمق 499.7m و محاسبات مربوطه، انحرافی به اندازه 0.481mGal از مقدار شتاب ثقل متوسط واقعی بدست آمد که خطایی کمتر از 0.1 cm در محاسبات مربوط به تعیین ارتفاع اُرتومتریک نقطه مذکور، ایجاد خواهدکرد.

تعیین دقیق تصحیحات اٌرتومتریک در شبکه ارتفاعی ایران Keywords:

ارتفاع اُرتومتریک Helmert , تصحیح اُرتومتریک , شتاب ثقل متوسط , اثر جاذبی ناهمواری های توپوگرافی و گرادیان ارتفاعی هوای آزاد

تعیین دقیق تصحیحات اٌرتومتریک در شبکه ارتفاعی ایران authors

سیدعبدالرضا سعادت

سازمان نقشه برداری کشور - دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، دانشکد

مهدی نجفی علمداری

دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، دانشکده مهندسی ژئودزی و ژئوماتی

یحیی جمور

سازمان نقشه برداری کشور

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
اردلان، ع.ا. و جزائری ج.، س.ش. (1384). روشی برای محاسبه ...
قراخانی، س.، حاتم، ی.، ونیچک، پ.، نجفی‌علمداری، م.، سعادت، س.ع.، ...
Heiskanen, W.A. and Moritz, H. (1967). Physical geodesy. W.H. Freeman ...
Helmert, F.R. (1890). Die Schwerkraft im Hochgebirge insbesondere in den ...
Hwang, _ and Hsiao, Y.-S. (2003). Orthometric height correction from ...
Mader, K. (1954). Die orthometri sche S c hw erekorrektion ...
Martinec, Z. (1998). Boundary value problem for gravimetric determination of ...
Niethammer, T. (1932). Nivellement und Schwere als Mittel Zur Berechnung ...
Rapp, R.H. (1961). The orthometric height, Master of Science Thesis, ...
Santos. M.C., Vanicek. P., Featherstone, W.E., Kingdon, R., Ellmann, A., ...
Tenzer, R., Vanicek, P., Santos, M., Featherstone, W.E. and Kuhn, ...
Vanicek, P., Najafi, M., Martinec, Z., Harrie, L. and Sjoberg ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تعیین دقیق تصحیحات اٌرتومتریک در شبکه ارتفاعی ایران" توسط سیدعبدالرضا سعادت، سازمان نقشه برداری کشور - دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، دانشکد؛ مهدی نجفی علمداری، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، دانشکده مهندسی ژئودزی و ژئوماتی؛ یحیی جمور، سازمان نقشه برداری کشور نوشته شده و در سال 1388 پس از تایید کمیته علمی همایش ژئوماتیک 88 پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله ارتفاع اُرتومتریک Helmert ،تصحیح اُرتومتریک، شتاب ثقل متوسط، اثر جاذبی ناهمواری های توپوگرافی و گرادیان ارتفاعی هوای آزاد هستند. این مقاله در تاریخ 8 فروردین 1388 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1512 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که سیستم ارتفاعی اُرتومتریک به عنوان اصلی ترین مبنای تعیین موقعیت مطلق ارتفاعی در ژئودزی، در کاربردهای عملی با افزودن تصحیح اُرتومتریک به مشاهدات ترازیابی بدست می آید . مساله اساسی در محاسبه این تصحیح، تعیین مقدار شتاب ثقل متوسط در امتداد خط شاغولی در داخل زمین، بین سطح آن و ژئوئید، می باشد. معمولاً در اکثر کشورها بدلیل سادگی روابط ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تعیین دقیق تصحیحات اٌرتومتریک در شبکه ارتفاعی ایران با 19 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.