سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی پتانسیل های اکوتوریسم شهرستان فهرج- کرمان در گردشگری پایدار با استفاده از الگوی تحلیل SWOT

Publish Year: 1396
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 965

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

GEOO05_052

Index date: 26 February 2018

بررسی پتانسیل های اکوتوریسم شهرستان فهرج- کرمان در گردشگری پایدار با استفاده از الگوی تحلیل SWOT abstract

اکوتوریسم گرایشی نو و پدیده ای نسبتا تازه در صنعت گردشگری است که به معنای سفری مسیولیت پذیر به مناطق طبیعی که از آن حفاظت می شود و باعث ارتقای امکانات مردم بومی می شود. از جمله مهمترین جاذبه های طبیعی، مناطق بیابانی هستند که حدود 90 درصد از مساحت کشور را در بر می گیرد. چنین وسعتی لزوم توجه به پتانسیل های مناطق بیابانی را در زمینه اکوتوریسم به ویژه در نواحی بیابانی فهرج- کرمان ضروری می سازد. اساس توسعه پایدار گردشگری توجه به رابطه ای است که میان سه جزء: گردشگران، مقصد، جامعه میزبان، می باشد. گردشگری می تواند با مشارکت دادن مردم بومی منطقه در اشتغال زایی و ایجاد درآمد، اقتصاد جوامع محلی را احیا کند. هدف اصلی این نوشتار، شناخت عواملی است که می توانند به عنوان پتانسیل های اکوتوریستی منطقه بیابانی فهرج- کرمان سهمی در توسعه گردشگری پایدار منطقه داشته باشند. روش تحقیق ترکیبی است و تجزیه و تحلیل بر مبنای الگوی تحلیل SWOT استوار است که با درنظر گرفتن عوامل تاثیر نقاط قوت، ضعف، فرصت، تهدید راهبردهایی هم سو با توسعه پایدار گردشگری در این منطقه ارایه شود. نتایج نشان می دهند فعالیت های زیادی برای جذب گردشگر در این مطقه می تواند انجام بگیرد که عبارتند از: ایجاد تاسیسات گردشگری در مناطق گردشگری، تهیه عکس، بروشور و فیلم از جاذبه های اکوتوریسم منطقه، فرهنگ سازی و آموزش مردم جهت حفاظت آثار ملی گردشگری می توان اشاره کرد. در منطقه فهرج- کرمان وجود کلوتکها می تواند جاذبه گردشگری بی نظیری را فراهم سازد، ولی به دلیل عدم وجود امکانات، و زیرساخت های لازم و همچنین نیروی انسانی ماسب جهت مدیریت و ارایه خدمات گردشگری به گردشگران، جاذبه ها اکوتوریستی منطقه کمتر معرفی شده است.

بررسی پتانسیل های اکوتوریسم شهرستان فهرج- کرمان در گردشگری پایدار با استفاده از الگوی تحلیل SWOT Keywords:

بررسی پتانسیل های اکوتوریسم شهرستان فهرج- کرمان در گردشگری پایدار با استفاده از الگوی تحلیل SWOT authors

فریبا رسولی دخت

دانشجوی کارشناسی ارشد هیدروژیومرفولوژی در برنامه ریزی محیطی، دانشکده جغرافیا و برنامه ریزی محیطی، دانشگاه سیستان و بلوچستان

صمد فتوحی

عضو هییت علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان

حسین نگارش

عضو هییت علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان

مقاله فارسی "بررسی پتانسیل های اکوتوریسم شهرستان فهرج- کرمان در گردشگری پایدار با استفاده از الگوی تحلیل SWOT" توسط فریبا رسولی دخت، دانشجوی کارشناسی ارشد هیدروژیومرفولوژی در برنامه ریزی محیطی، دانشکده جغرافیا و برنامه ریزی محیطی، دانشگاه سیستان و بلوچستان؛ صمد فتوحی، عضو هییت علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان؛ حسین نگارش، عضو هییت علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان نوشته شده و در سال 1396 پس از تایید کمیته علمی پنجمین همایش ملی ژئومورفولوژی و چالش های محیطی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله اکوتوریسم، پتانسیل ها، منطقه بیابانی فهرج- کرمان، گردشگری پایدار، الگوری تحلیل SWOT هستند. این مقاله در تاریخ 7 اسفند 1396 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 965 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که اکوتوریسم گرایشی نو و پدیده ای نسبتا تازه در صنعت گردشگری است که به معنای سفری مسیولیت پذیر به مناطق طبیعی که از آن حفاظت می شود و باعث ارتقای امکانات مردم بومی می شود. از جمله مهمترین جاذبه های طبیعی، مناطق بیابانی هستند که حدود 90 درصد از مساحت کشور را در بر می گیرد. چنین وسعتی لزوم توجه ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی پتانسیل های اکوتوریسم شهرستان فهرج- کرمان در گردشگری پایدار با استفاده از الگوی تحلیل SWOT با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.