سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

چالش ها و تنگناهای محیط های کارستی برای زندگی انسان

Publish Year: 1396
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 658

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

GEOO05_119

Index date: 26 February 2018

چالش ها و تنگناهای محیط های کارستی برای زندگی انسان abstract

شاید بتوان ادعا کرد که ساختارهای آهکی از جمله نخستین مکانهای استقرار انسان در کره زمین بوده است. بر اساس بررسی های اتحادیه بین المللی حفاظت طبیعت (2008) تعداد شایان توجهی از مناطقی که در دنیا با عنوان میراث قابل حفاظت ثبت شده است، به مناطق کارستی تعلق دارد؛ (قربانی، 1394) شرایط نامطلوب محیط طبیعی کارستی سبب پراکندگی سکونتگاه ها شده و در عین حال، حضور چشمه های کارستی در حاشیه ناهمواری های کارستی، سبب تراکم سکونتگاه ها شده است. (ملکی و همکاران، 1388) کارست با توجه به مورفولوژی متمایز، هیدرولوژی و موجودات زنده آن، یک محیط منحصر به فرد محسوب می شود. مناظر کارست توسط فرآیند کارستیفیکاسیون تشکیل و اغلب توسط شبکه های زهکشی زیرزمینی تحت کنترل قرار می گیرد. این چارچوب متنوع، جذاب و در عین حال مشکل ساز، در برابر اثرات زیست محیطی، آسیب پذیر می باشد. در کنار این پتانسیل عظیم برای بهره برداری، زندگی در مناطق کارستی گاهی اوقات با چالش هایی رو به رو می شود که زیستن بشر در این محیط ها را با دشواری هایی روبرو ساخته است. این نوشته به بررسی تگناها، محدودیتها و چالش های مذکور پرداخته است.

چالش ها و تنگناهای محیط های کارستی برای زندگی انسان authors

امیر صفاری

دانشیار گروه ژیومورفولوژی دانشگاه خوارزمی

وجیهه قلی زاده

دانشجوی دکتری ژیومورفولوژی دانشگاه خوارزمی

مقاله فارسی "چالش ها و تنگناهای محیط های کارستی برای زندگی انسان" توسط امیر صفاری، دانشیار گروه ژیومورفولوژی دانشگاه خوارزمی؛ وجیهه قلی زاده، دانشجوی دکتری ژیومورفولوژی دانشگاه خوارزمی نوشته شده و در سال 1396 پس از تایید کمیته علمی پنجمین همایش ملی ژئومورفولوژی و چالش های محیطی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 7 اسفند 1396 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 658 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که شاید بتوان ادعا کرد که ساختارهای آهکی از جمله نخستین مکانهای استقرار انسان در کره زمین بوده است. بر اساس بررسی های اتحادیه بین المللی حفاظت طبیعت (2008) تعداد شایان توجهی از مناطقی که در دنیا با عنوان میراث قابل حفاظت ثبت شده است، به مناطق کارستی تعلق دارد؛ (قربانی، 1394) شرایط نامطلوب محیط طبیعی کارستی سبب پراکندگی سکونتگاه ها ... . برای دانلود فایل کامل مقاله چالش ها و تنگناهای محیط های کارستی برای زندگی انسان با 4 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.