سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی و مقایسه فرمول های تجربی محاسبه تبخیر و تعرق بالقوه گیاه مرجع چمن با نتایج حاصل از لایسیمتر

Publish Year: 1388
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 4,718

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

IAUSROCWC01_045

Index date: 8 April 2009

بررسی و مقایسه فرمول های تجربی محاسبه تبخیر و تعرق بالقوه گیاه مرجع چمن با نتایج حاصل از لایسیمتر abstract

تعیین نیاز آبی گیاهان و نحوه توزیع آن در دوره رشد یا از طریق محاسباتی با در دست داشتن عوامل جوی و یا مستقیماً در مزرعه تعیین می گردد. تعیین تبخیر و تعرق گیاه نیازمند به بررسی و شناخت تغییرات رطوبت خاک که بخش مهم و پیچیده معادله تعادل آب و خاک است، می باشد. منظور از تعیین تبخیر و تعرق برآورد میزان آبی است که باید به یک پوشش زراعی داده شود تا در طول دوره رویش صرف تبخیر و تعرق نموده و بدون آن که تنش آبی مواجه شود رشد خود را تکمیل نموده و حداکثر مقدار محصول را تولید کند. مطالعات مربوط به تعیین تبخیر و تعرق در کشور به روش های مختلف انجام شده اس. علاوه بر مطالعات فوق طرح های مختلف لایسیمتری از سال 1375 تاکنون بر روی گیاه مرجع چمن و سایر گیاهان در مناطق مختلف کشور اجرا شده است در همدان در سالهای 77-1376 و در منطقه کردستان در سال های 76-1374 و در اراک از سال 76-1374 میانگین تبخیر و تعرق چمن به عنوان گیاه مرجع با استفاده از روش های مختلف محاسبه شده است. در این تحقیق محاسبات مربوط به فرمول های تجربی تبخیر و تعرق را با روش لایسیمتری که طی سه سال (76-1374 ) در منطقه اراک بدست آمده بررسی و مقایسه خواهد شد. و با استفاده از رگرسیون خطی بین فرمولهای تجربی و روش لایسیمتری بهترین روش محاسبه تبخیر و تعرق در این منطقه تشعشع است، زیرا بالاترین ضریب رگرسیون را دارد.

بررسی و مقایسه فرمول های تجربی محاسبه تبخیر و تعرق بالقوه گیاه مرجع چمن با نتایج حاصل از لایسیمتر Keywords:

بررسی و مقایسه فرمول های تجربی محاسبه تبخیر و تعرق بالقوه گیاه مرجع چمن با نتایج حاصل از لایسیمتر authors

صفر معروفی

همدان ، بلوار آزادگان، دانشکده کشاورزی، گروه آبیاری

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
علیزاده، 1، 1381، "رابطه آب و خاک"، چاپ دوم، انتشارات ...
طرح تحقیقاتی شماره73032- 15-121، جهاد کشاورزی استان مرکزی انتشارات مرکزتحقیقات ...
مرکزتحقیقات کشاورزی همدان، "گزارشات پژوهشی بخش تحقیقات خاک وآب "، ...
مرکز تحقیقات کشاورزی کردستان، " گزارش نهایی طرح تعیین تبخیر ...
بحران آب در کشاورزی و منابع طبیعی _ آبان ماه ...
بخشائی، ج، 1366. "مطالعات خاکشناسی تفصیلی ایستگاه تحقیقات کشاورزی اراک ...
طاهری، ک، 1361، " تعیین آب مصرفی گیاهانی نظیر ذرت ...
Aboukhaled A& et al _ 1982. Lysimeters. FAO irrigation and ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی و مقایسه فرمول های تجربی محاسبه تبخیر و تعرق بالقوه گیاه مرجع چمن با نتایج حاصل از لایسیمتر" توسط صفر معروفی، همدان ، بلوار آزادگان، دانشکده کشاورزی، گروه آبیاری؛ مریم غفوری کسبی نوشته شده و در سال 1388 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی بحران آب در کشاورزی و منابع طبیعی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله لایسیمتر، تبخیر و تعرق ، اراک هستند. این مقاله در تاریخ 19 فروردین 1388 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 4718 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که تعیین نیاز آبی گیاهان و نحوه توزیع آن در دوره رشد یا از طریق محاسباتی با در دست داشتن عوامل جوی و یا مستقیماً در مزرعه تعیین می گردد. تعیین تبخیر و تعرق گیاه نیازمند به بررسی و شناخت تغییرات رطوبت خاک که بخش مهم و پیچیده معادله تعادل آب و خاک است، می باشد. منظور از تعیین تبخیر و ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی و مقایسه فرمول های تجربی محاسبه تبخیر و تعرق بالقوه گیاه مرجع چمن با نتایج حاصل از لایسیمتر با 7 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.