سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

طراحی مدل مفهومی اقتصادی برای احیا و بازسازی بافت های فرسوده

Publish Year: 1385
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,755

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

SCT02_042

Index date: 10 February 2006

طراحی مدل مفهومی اقتصادی برای احیا و بازسازی بافت های فرسوده abstract

کشورهای جهان اعم از توسعه یافته و یا در حال توسعه، در برهه ای از زمان با پدیده افزایش جمعیت شهر نشین مواجه بوده و یا خواهند بود. کشورهای در حال توسعه که غالبا در دهه های اخیر با این پدیده روبرو شده اند، با مشکلات بیشتری در این عرصه مواجه هستند؛ چرا که از یک سو نرخ شهرنشینی در آنها بیشتر از نرخ شهرنشینی کشورهای توسعه یافته – در دوران اوج شهرنشینی – است و از سویی دیگر اکثر قریب به اتفاق چنین کشورهایی با کمبود شدید منابع مالی مواجه اند. این امر با توجه به هزینه بر بودن طرح های معمول توسعه شهری، این کشورها را با معضل اساسی مواجه کرده است ]1[. از مهمترین پیامدهای چنین روند شهرنشینی درکنار عدم تامین زیر ساخت های مناسب شهری برای ساکنین و مهاجرین شهرها، بوجود آمدن بافت های نامنظم و فرسوده پیرامون شهری و درون شهری است که معضلات متعدد اجتماعی فرهنگی و اقتصادی را به دنبال خواهد داشت. این مسئله در کنار تبدیل شدن زمین به یک منبع کمیاب اجتماعی، در دهه های اخیر باعث شده است که استفاده بهینه از بافت های فرسوده که یکی از منابع اصلی تامین زمین درون شهری است، اهمیت ویژه ای بیابد]2[. در حال حاضر درکشور ایران بیش از 40 هزار هکتار بافت فرسوده شهری وجود دارد که با توجه به مشکلات متعدد بیان شده برای بافت های فرسوده، خصوصا زلزله خیز بودن ایران، این مسئله تبدیل به «تهدیدی» انسانی، اجتماعی و اقتصادی برای شهرها و کلان شهرها شده است. لکن با در نظر گرفتن این امر که تنها راه حل خروج از بسیاری معضلات کلان شهرها احیا و باسازی بهینه بافت های فرسوده شهری است، می توان این مسئله را «فرصتی» ارزشمند نیز قلمداد کرد، فرصتی که در صورت اعمال سیاست های صحیح شهری می تواند تحولی اساسی را درجهت توسعه پایدار شده در پی داشته باشد.

طراحی مدل مفهومی اقتصادی برای احیا و بازسازی بافت های فرسوده authors

هادی عباسی

مرکز مطالعات تکنولوژی دانشگاه علم و صنعت ایران «سیاست گذاری مسکن»

روح الله رضوی

مرکز مطالعات تکنولوژی دانشگاه علم و صنعت ایران «سیاست گذاری مسکن»

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
بوچانی حسین، نوسازی و احیای نواحی فرسوده شهری «تجربه شهر ...
تنگناهای نوسازی بافت فرسوده از منظر قوانین و مقررات، نشریه ...
دوباره تنظیم زمین روشی کارآمد درجعت توسعه شهری، مجموعه گزارش ...
Andreh Sorensen , * Conflict , consensus or consent: implications ...
Stig Enemark, Building Land Information Policies, 26-27 October 2004 ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "طراحی مدل مفهومی اقتصادی برای احیا و بازسازی بافت های فرسوده" توسط هادی عباسی، مرکز مطالعات تکنولوژی دانشگاه علم و صنعت ایران «سیاست گذاری مسکن»؛ روح الله رضوی، مرکز مطالعات تکنولوژی دانشگاه علم و صنعت ایران «سیاست گذاری مسکن» نوشته شده و در سال 1385 پس از تایید کمیته علمی دومین سمینار ساخت و ساز در پایتخت پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 21 بهمن 1384 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3755 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که کشورهای جهان اعم از توسعه یافته و یا در حال توسعه، در برهه ای از زمان با پدیده افزایش جمعیت شهر نشین مواجه بوده و یا خواهند بود. کشورهای در حال توسعه که غالبا در دهه های اخیر با این پدیده روبرو شده اند، با مشکلات بیشتری در این عرصه مواجه هستند؛ چرا که از یک سو نرخ شهرنشینی در ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی بافت فرسوده طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله طراحی مدل مفهومی اقتصادی برای احیا و بازسازی بافت های فرسوده با 12 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.