سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مطالعه نقش گرادیان فشاری و ناوه 850 هکتوپاسکالی در ایجاد و انتقالپدیده گرد و غبار تابستانی نیمه غربی کشور

Publish Year: 1388
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,868

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CFD12_225

Index date: 8 June 2009

مطالعه نقش گرادیان فشاری و ناوه 850 هکتوپاسکالی در ایجاد و انتقالپدیده گرد و غبار تابستانی نیمه غربی کشور abstract

توفان گرد وخاک و گرد وغبار حاصل از آن از پدیده های مهم جوی هستند که به دلیل ورود ذرات معلق خاک وغبار به درون جو آثار بسیار مهمی را در زمینه های زیست محیطی، بهداشتی و فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی دارند. واقع شدن ایران و کشورهای همسایه غربی آن در کمربند خشک و نیمه خشک جهان، سبب شده است که کشورمان در معرض وقوع پدیده گرد وغبار هم در مقیاس محلی و هم در میان و بزرگ مقیاس (همدیدی( قرار گیرد. این مطالعه به طور کلی با استفاده از داده های بایگانی مراکز ملی پیش بینی محیطی آمریکا با تفکیک 2,5 درجه و داده های دیدبانی در ایستگاه سینوپتیکی فرودگاه ایلام به عنوان ایستگاه شاهد انجام شد، سپس به کمک داده های آنالیز نهایی (fnl) با تفکیک 1درجه برای چند مورد خاص بررسی های دقیق تر انجام گرفت و از تصاویر ماهواره های ترا و آکوا (سنجنده مودیس) و ماهواره زمین ساکن METEOSAT7(سنجنده ccdust ) جهت اطمینان از اینکه پدیده واقعا غیر محلی است و نیزاینکه منشاء گردوغبار را بیابیم استفاده شده است. بررسی ها نشان داد که مهمترین عامل در ایجاد توفانهای گرد و خاک در منطقه عراق، وجودگرادیان های فشاری از مرکز عراق تا مرکز سوریه و از شمال عراق تا شمال ترکیه می باشد. گسترش ناوه 850هکتوپاسکالی تا سوریه با گرادیان ارتفاعی مناسب موجب ایجاد بادهای قوی شمال غربی در سطح 850 هکتوپاسکالی بر روی عراق گردیده است که با کند شدن سرعت باد بر روی نیمه غربی کشور، همگرایی مناسبی جهت استقرار گرد و غبار برای مدت طولانی در این منطقه می گردد. همچنین مشخص شد که در مدت وقوع و تداوم پدیده، وجود ناوه 500 هکتوپاسکالی بر روی عراق لازم است و گرادیان فشاری غرب ایران(رشته کوه زاگرس( در ایجاد پدیده فوق نقشی ندارد.

مطالعه نقش گرادیان فشاری و ناوه 850 هکتوپاسکالی در ایجاد و انتقالپدیده گرد و غبار تابستانی نیمه غربی کشور Keywords:

مطالعه نقش گرادیان فشاری و ناوه 850 هکتوپاسکالی در ایجاد و انتقالپدیده گرد و غبار تابستانی نیمه غربی کشور authors

مجتبی میهن پرست

دانشجوی کارشناسی ارشد هواشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

عباس رنجبر سعادت آبادی

معاون مرکز پیش بینی سازمان هوا شناسی

امیرحسین مشکوتی

استادیار و مدیرگروه هواشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
ذوالفقاری، حسن و حیدر عابدزاده (1384)، تحلیل سینوپتیکی سیستم های ...
توبئیهای نجف آبادی، لیلا، بررسی طوفانهای گرد وخاک در اصفهان. ...
شکل2. نقشه همفشار سطح زمین ترسیم شده توسط نرم افزار ...
شکل3. نقشه های باد سطح 850 هکتوپاسکالی که با استفاده ...
جدول 1. چند نمونه از گرد و غبارهای تابستانی در ...
In, H.J. Park, S.U (2003) Estimation of Dust Emission Amount ...
Youngsin, Ch., Lim, J.Y. , (2004). The recent characteristics of ...
Gouadi, A.S., Middleton, N. J.(1992) The Changing Frequency of Dust ...
Kellogg, Ch.A., Shinn, E.A., (2001)Dust in the Wind: Long Rang ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مطالعه نقش گرادیان فشاری و ناوه 850 هکتوپاسکالی در ایجاد و انتقالپدیده گرد و غبار تابستانی نیمه غربی کشور" توسط مجتبی میهن پرست، دانشجوی کارشناسی ارشد هواشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران؛ عباس رنجبر سعادت آبادی، معاون مرکز پیش بینی سازمان هوا شناسی؛ امیرحسین مشکوتی، استادیار و مدیرگروه هواشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات نوشته شده و در سال 1388 پس از تایید کمیته علمی دوازدهمین کنفرانس دینامیک شاره ها پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله توفان گرد و خاک، ناوه، گرادیان فشار، گرادیان ارتفاع، گرد و غبار هستند. این مقاله در تاریخ 18 خرداد 1388 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1868 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که توفان گرد وخاک و گرد وغبار حاصل از آن از پدیده های مهم جوی هستند که به دلیل ورود ذرات معلق خاک وغبار به درون جو آثار بسیار مهمی را در زمینه های زیست محیطی، بهداشتی و فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی دارند. واقع شدن ایران و کشورهای همسایه غربی آن در کمربند خشک و نیمه خشک جهان، سبب شده است ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مطالعه نقش گرادیان فشاری و ناوه 850 هکتوپاسکالی در ایجاد و انتقالپدیده گرد و غبار تابستانی نیمه غربی کشور با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.