بررسی فعالیت ضدمیکروبی عصاره ابی و اتانولی گیاه سیم اوتی Scrophularia variegata بر روی استافیلوکوکوس اوریوس، اشریشیاکلی و استرپتوکوکوس موتانس

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 870

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NFRANR01_124

تاریخ نمایه سازی: 21 اردیبهشت 1397

Abstract:

هم زمان با پیشرفت در تولید داروهای شیمیایی جدید و آنتی بیوتیک های مختلف، اثرات مضر این داروها نیز مطرح گردید. عصاره های به دست آمده از گیاهان دارویی دارای خواص ضدمیکروبی بوده و به عنوان منبع مواد ضدمیکروبی در مقابل پاتوژن های بیماری زا عمل می کنند. گیاه سیم اوتی به صورت سنتی در درمان بیماری های عفونتی مورد استفاده قرار گیرد. هدف از تحقیق حاضر، مقایسه و ارزیابی اثرات ضدمیکروبی عصاره آبی و عصاره اتانولی گیاه سیم اوتی Scrophularia variegate بر رشد تعدادی از باتری های بیماری زا می باشد در این مطالعه تجربی، عصاره اتانولی و ابی گیاه با استفاده از روش خیساندن با اتانول 80 درصد و سوکوسله استخراج گردید، حداقل غلظت مهارکنندگی رشد باکرتی MIC و حداقل غلظت کشندگی باکتری MBC با استفاده از روش رقت لوله ای Macro Dilution Method( تعیین گردید. حداقل غلظت مهارکنندگی عصاره آبی سیم اوتی بر روی هر سه باکتری استافیلوکوکوس اوریوس، اشریشیاکلی و استپرتوکوکوس موتانس یکسان و برابر 500 میلی گرم بر میلی لیتر بود، همچنین حداقل غلظت مهارکنندگی عصاره اتانولی سیم اوتی بر روی هر سه باکتری مورد مطالعه 62/5 میلی گرم بر میلی لیتر به دست آمد. حداقل غلظت کشندگی عصاره اتانولی برای باکتری استرپتوکوکوس موتانس 250 میلی گرم بر میلی لیتر، استافیلوکوکوس اوریوس و اشریشیاکلی 125 میلی گرم بر میلی لیتر بود عصاره اتانولی در مقایسه با عصاره آبی در شرایط آزمایشگاهی اثر بازدارندگی بیشتری روی سویه های مورد مطالعه داشت همچنین استرپتوکوکوس موتانس بیشترین مقاومت را به عصاره اتانولی سیم اوتی از خود نشان داد. نتایج نشان داد که عصاره آبی و اتانولی گیاه سیم اوتی بر روی باکتری های مورد مطالعه اثر ضدمیکروبی دارد که می توان از این عصاره ها بر علیه عفونت های ناشی از این باکتری ها استفاده نمود.

Authors

مهرناز کریم زاده نعیم

گروه دندانپزشکی، دانشکده دندانپزشکی دانشگاه تبریز ایران

ماهیده حبیبی کلیبر

گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی، واحد میانه دانشگاه آزاد اسلامی میانه ایران

ازیتا رخشنده جو

گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی، واحد میانه دانشگاه آزاد اسلامی میانه ایران

اسد اسدی

گروه علوم پایه دانشکده دامپزشکی، واحد میانه، دانشگاه آزاد اسلامی میانه ایران