سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

چالشهای توسعه کشاورزی پایدار

Publish Year: 1387
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,649

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCMDSAI01_117

Index date: 12 June 2009

چالشهای توسعه کشاورزی پایدار abstract

تغییر اقلیم، خشکسالی، کمبود آب، بیابان زایی از جمله چالش های بزرگ بشر در بخش کشاورزی است با شروع انقلاب سبز و افزایش تولید کشاورزی بر میزان استفاده از منابع خاک، آب و همچنین از سمومکشاورزی افزوده شد بطوریکه موجب فرسایش و آولدگی خاک، کاهش حاصلخیزی خاک و تخریب سیستمهای سنتی- اجتماعی قرار گرفت. از آن زمان تا کنون گرچه سرانه غذایی بشر دو برابر شده و پروتئین حیوانی نیز 170 درصد افزایش یافته اما این پیشرفت و افزایش سرانه به بهای تخریب و اثر گذاری نامطلوب بر مبنای طبیعی و پایه کشاورزی و محیط زیست تمام شده است. پدیده گرم شدن کره زمین از اواخر قرن گذشته به عنوان معضل دیگر فکر جهانیان به خصوص کارشناسان بخش کشاورزی را به خود مشغول داشته است از جمله آثار زیانبار این پدیده جوی، به هم خوردن نیاز حرارتی گیاهان C3 و C2 و رقابت شدید علف های هرز با گیاهان زراعی می باشد که با توجه به خصوصیات فیزیولوژیکی آنها در رقابت، بر گیاهان زراعی غلبه خواهند کرد. همچنین افزایش گرمای کره زمین موجب بالا آمدن آب اقیانوسها، به جریان افتادن سیلابها گردیده بطوریکه در 5 دهه گذشته به طور متوسط سالانه 2میلیارد هکتار از 8/7 میلیارد هکتار اراضی کشاورزی، مراتع و جنگلی جهان تخریب شده است و این مساله مشکلاتی را پیش روی 80 کشور جهان قرار داده است. بررسی ها نشان می دهد که ایران برای تامین نیازهای تغذیه ای درحد مطلوب تا سال 1400 باید با رساندن راندمان آبیاری به 52 درصد و افزایش عملکرد به 3 برابر میزان فعلی موفق به تولید 222 میلیون تن محصولات کشاورزی شود. استفاده بی رویه از کودهای شیمیایی هر چند در کوتاه مدت مواد مغذی مورد نیاز اراضی کشاورزی را تامین می کند و سبب بهره برداری بیش از حد می شود، در دراز مدت پیامد مخرب دارد که همانا از دست رفتن کیفیت خاک، افت حاصلخیزی و در نتیجه فرسایش خاک است.

چالشهای توسعه کشاورزی پایدار Keywords:

تغییر اقلیم , گیاهان C3 و C4 , سموم و آفت کش ها

چالشهای توسعه کشاورزی پایدار authors

محمد رضا حسنی

کارشناس ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه

مقاله فارسی "چالشهای توسعه کشاورزی پایدار" توسط محمد رضا حسنی، کارشناس ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه نوشته شده و در سال 1387 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی مدیریت و توسعه کشاورزی پایدار در ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله تغییر اقلیم، گیاهان C3 و C4، سموم و آفت کش ها هستند. این مقاله در تاریخ 22 خرداد 1388 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1649 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که تغییر اقلیم، خشکسالی، کمبود آب، بیابان زایی از جمله چالش های بزرگ بشر در بخش کشاورزی است با شروع انقلاب سبز و افزایش تولید کشاورزی بر میزان استفاده از منابع خاک، آب و همچنین از سمومکشاورزی افزوده شد بطوریکه موجب فرسایش و آولدگی خاک، کاهش حاصلخیزی خاک و تخریب سیستمهای سنتی- اجتماعی قرار گرفت. از آن زمان تا کنون گرچه ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی کشاورزی عمومی و آفتهای کشاورزی و تغییر اقلیم طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله چالشهای توسعه کشاورزی پایدار با 4 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.