سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

شناسایی اسیدهای هیومیک استخراج شده از کمپوست بقایای گیاهی و کودهای حیوانی با استفاده از تکنیک FTIR

Publish Year: 1396
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 949

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

SSCI15_446

Index date: 11 May 2018

شناسایی اسیدهای هیومیک استخراج شده از کمپوست بقایای گیاهی و کودهای حیوانی با استفاده از تکنیک FTIR abstract

مواد هیومیکی نقش موثری در حفظ حاصلخیزی و باروری خاک در مناطق خشک و نیمه خشک ایفا می کنند. اینپژوهش با هدف بررسی مواد هیومیک استخراج شده از کودهای گوسفندی و گاوی، بقایای گیاهی کمپوست شده شامل یونجه،گندم، نخل و سوزنی برگ و مقایسه گروهای عامل آنها با هیومیک تجاری با استفاده از طیف سنجی مادون قرمز (FTIR)صورت گرفت. طیف FTIR اسید هومیک استخراجی از بقایای گیاهی و کودهای حیوانی تقریبا روند مشابهی داشتند. پیکپهن و قوی مشاهده شده در ناحیه (1-)3300cm2400 بیانگر OH فنولی و جذب متوسط در ناحیه (1-)1650cm 1450نشان دهنده حلقه آروماتیک می باشد. وجود پیک در ناحیه (1-)1700cm 1600 نشانه وجود کربوکسیل در اسید هومیک می-باشد. در مقایسه با اسید هومیک استخراج شده، اسید هیومیک تجاری مورد استفاده در این پژوهش خواص عمومی اسیدهایهومیک را نشان نداد و تنها پیک های قابل شناسایی در این نمونه مربوط به OH اسیدی و حلقه آروماتیک بود.

شناسایی اسیدهای هیومیک استخراج شده از کمپوست بقایای گیاهی و کودهای حیوانی با استفاده از تکنیک FTIR Keywords:

شناسایی اسیدهای هیومیک استخراج شده از کمپوست بقایای گیاهی و کودهای حیوانی با استفاده از تکنیک FTIR authors

سارا حسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم خاک دانشگاه شهید باهنر کرمان

مجید حجازی مهریزی

استادیار، گروه علوم خاک دانشگاه شهید باهنر کرمان

مهدی سرچشمه پور

استادیار، گروه علوم خاک دانشگاه شهید باهنر کرمان

مجید فکری

استاد، گروه علوم خاک دانشگاه شهید باهنر کرمان

مقاله فارسی "شناسایی اسیدهای هیومیک استخراج شده از کمپوست بقایای گیاهی و کودهای حیوانی با استفاده از تکنیک FTIR" توسط سارا حسینی، دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم خاک دانشگاه شهید باهنر کرمان؛ مجید حجازی مهریزی، استادیار، گروه علوم خاک دانشگاه شهید باهنر کرمان؛ مهدی سرچشمه پور، استادیار، گروه علوم خاک دانشگاه شهید باهنر کرمان؛ مجید فکری، استاد، گروه علوم خاک دانشگاه شهید باهنر کرمان نوشته شده و در سال 1396 پس از تایید کمیته علمی پانزدهمین کنگره علوم خاک ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله حاصلخیزی خاک، اسید هیومیک، طیف سنجی مادون قرمز، گروه های عاملی هستند. این مقاله در تاریخ 21 اردیبهشت 1397 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 949 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مواد هیومیکی نقش موثری در حفظ حاصلخیزی و باروری خاک در مناطق خشک و نیمه خشک ایفا می کنند. اینپژوهش با هدف بررسی مواد هیومیک استخراج شده از کودهای گوسفندی و گاوی، بقایای گیاهی کمپوست شده شامل یونجه،گندم، نخل و سوزنی برگ و مقایسه گروهای عامل آنها با هیومیک تجاری با استفاده از طیف سنجی مادون قرمز (FTIR)صورت گرفت. طیف ... . برای دانلود فایل کامل مقاله شناسایی اسیدهای هیومیک استخراج شده از کمپوست بقایای گیاهی و کودهای حیوانی با استفاده از تکنیک FTIR با 4 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.