سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

نقد معرفت شناسی نظریه ی ارتباط گرایی(دانش ارتباطی و دانش توزیع شده) براساس معرفت شناسی اسلامی

Publish Year: 1388
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 5,814

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICELEARNING04_013

Index date: 29 July 2009

نقد معرفت شناسی نظریه ی ارتباط گرایی(دانش ارتباطی و دانش توزیع شده) براساس معرفت شناسی اسلامی abstract

در چند دهه اخیر معرف تشناسی به طور کل و یادگیری به طور خاص شاهد ظهور دیدگاه ها و نظریه هایی بوده است که به طور جدی معرفت شناسی های سنتی و نظریه های یادگیری پیشین را به چالش کشانده است؛ به گونه ای که برخی، آنها را علائم ظهور پارادایم جدیدی در تعلیم و تربیت قلمداد کرده اند. دایره بحث ها و چالش های جدید معرفت شناسی در نقاط مشترک زیادی با پیشرفت و گسترش فناوری هایی چون شبک ه های جهانی، و رخدادهایی چون انفجار اطلاعات، کاهش نیم عمر دانش، رشد آموزش های مجازی و مانند آن تلاقی پیدا کرده است. ظهور دانش ارتباطی و نظریه ارتباط گرایی یکی از میوه های حاصل از پیوند "معرفت شناسی" و "فناوری" است. ارتباط گرای ی از طرفی بر دانش ارتباطی و دانش توزیع شده، و از طرف دیگر بر فناوری های نوین(شبکه ها) استوار است، و در تلاش است که دیدگاه جدیدی را در معرفت شناس ی، و پیرو آن، متناسب با عصر دیجیتال، یک نظریه یادگیری جدید ارائه کند. رشد فزاینده نظریه هایی چون آشوب، شبکه و مانند آن که مستقیم و غیرمستقیم معرفت شناسی های معاصر و در ادامه، نظریه های تربیتی و یادگیری را تحت تأثیر قرار می دهند، می طلبد که پیش فرض های فلسفی، معرفتی و ارزشی آنها مورد بررسی و نقد قرار گیرد. در همین راستا این مقاله ضمن تبیین نسبی مبانی معرفت شناختی ارتباط گرا(دانش ارتباطی و توزیع شده)، تلاش کرده است تا بر اساس مبانی معرفت شناختی اسلامی آنها را مورد نقد قرار دهد. حاصل این نقد و بررسی ضمن آنکه نظریه های جدید را به مربیان، برنامه ریزان و طراحان آموزشی معرفی کرده و دلالت هایی را برای بهره برداری هرچه مطمئن تر از آنها در فضای مجازی ارائه می کند، آسیب ها و آفت های نهفته در پیش فرض ها و مبانی معرفت شناختی آنها را که با جهان شناسی، ارزش شناسی، و انسان شناسی ما مغایرت دارد، نیز آشکار خواهد کرد. این مقاله نشان می دهد که برخی از بنیادها و پیش فرض های معرفت شناختی ظریه ارتبا طگرایی که در بستر فرهنگی-اجتماعی غربی شکل گرفته و هم خانواده با رویکردهای پساساختارگراست، با معرفت شناسی اسلامی متفاوت و مغایر است. اعتقاد ارتباط گرایی به سیالیت و نسبیت دانش، تکثرگرایی، نفی نسبی واقع گرایی، نفی سلسله مراتب حقیقت، نگاه کاهش گرایانه به علم، و نگاه مکانیستی به انسان از جمله مواردی است که در این مقاله از نقطه نظر معرف تشناسی اسلامی مورد بررسی و نقد قرار گرفته است.

نقد معرفت شناسی نظریه ی ارتباط گرایی(دانش ارتباطی و دانش توزیع شده) براساس معرفت شناسی اسلامی Keywords:

نقد معرفت شناسی نظریه ی ارتباط گرایی(دانش ارتباطی و دانش توزیع شده) براساس معرفت شناسی اسلامی authors

حسین اسکندری

دانشجوی دوره دکتری دانشگاه تربیت مدرس

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
اسکندری. ص.567، تهران، انتشارات عابد، 1385 ...
عهرمحمدی: محمود، بازاندیشی فرایند یاددهی-یادگیری، چاپ سوم، ص.141، تهران، انتشارت ...
زانزاده، علی، بررسی مبانی و پیامدهای تربیتی دیدگاه معرفت شناختی ...
عباسی وی‌الله، رئالیسم هستی‌شناختی و معرفت‌شناختی علامه طباطبایی، ذهن-فصلنامه تخصصی ... [مقاله ژورنالی]
ا باقری، خسرو، پژوهشی برای دستیابی به فلسفه آموزش و ...
دشتی، زهرا، مبانی معرفت‌شناسی پسا ساختارگرایی و تبیین و نقد ...
معلمی، حسن، معرفت‌شناسی در فلسفه اسلامی، پایان‌نامه کارشناسی ارشد، موسسه ...
شریف‌زاده، بهمن، علم حضوری پایه ارزش معلومات نیم نگاهی بر ... [مقاله ژورنالی]
باقری، خسرو، نگاهی دوباره به تربیت اسلامی، جلد دوم(چاپ دوم)، ...
اگلستون، جان، تدریس و یادگیری، طراحی و تکنولوژی، راهنمایی برای ...
تربیتی، تحقیق، تدریس، یادگیری. ترجمه حسن اسدزاده، حسین Professional Learning ...
Learning. 2006, Retrieved February 17, 2009 from [3] _ _ ...
Technology and Distance Learning, 2(1), pp. 1-13, 2005, [6]Hambrock, Helga ...
University of Pretoria, 2006 ...
Dynamics in Digital Media Ecologies, 2007 [N]Rosseau, Jolia Joy, Historical ...
Supernet Consortium: Investigation Chang Management And The Concept Of Connectivism ...
0]Siemens. Georg, Knowing knowledge. Electronic book p.15.2006, _ _ kn ...
1] Siemens .George; Tittenberger, Peter, Handbook of Emerging Technologies for ...
Downes, Stephen, Learning Networks and Connective Knowledge, 2006, Retrieved February ...
Postman, N. , The end of education: Redefining the value ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "نقد معرفت شناسی نظریه ی ارتباط گرایی(دانش ارتباطی و دانش توزیع شده) براساس معرفت شناسی اسلامی" توسط حسین اسکندری، دانشجوی دوره دکتری دانشگاه تربیت مدرس نوشته شده و در سال 1388 پس از تایید کمیته علمی چهارمین کنفرانس ملی و اولین کنفرانس بین المللی آموزش الکترونیکی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله معرفت شناسی، معرفت شناسی اسلامی، ارتباط گرایی، دانش ارتباطی، دانش توزیع شده هستند. این مقاله در تاریخ 7 مرداد 1388 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 5814 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در چند دهه اخیر معرف تشناسی به طور کل و یادگیری به طور خاص شاهد ظهور دیدگاه ها و نظریه هایی بوده است که به طور جدی معرفت شناسی های سنتی و نظریه های یادگیری پیشین را به چالش کشانده است؛ به گونه ای که برخی، آنها را علائم ظهور پارادایم جدیدی در تعلیم و تربیت قلمداد کرده اند. دایره ... . برای دانلود فایل کامل مقاله نقد معرفت شناسی نظریه ی ارتباط گرایی(دانش ارتباطی و دانش توزیع شده) براساس معرفت شناسی اسلامی با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.