سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی حذف ترکیبات تری هالومتان (THMs) از آب آشامیدنی به وسیله فرایند جذب سطحی با کربن فعال دانه ای (GAC)

Publish Year: 1382
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,369

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCEH06_008

Index date: 14 August 2009

بررسی حذف ترکیبات تری هالومتان (THMs) از آب آشامیدنی به وسیله فرایند جذب سطحی با کربن فعال دانه ای (GAC) abstract

در دهه اخیر، متخصصین و کارشناسان صنعت آب توجه ویژه ای به فرایند گندزدایی مبذول نموده اند که دلیل آن مشکلات و آثار سوء بهداشتی محصولات جانبی این فرایند می باشد. این امر بخصوص در مورد کاربرد کلر به عنوان یک ماده گندزدا به صورت جدی مطرح شده است و به علت احتمال تشکیل ترکیبات تری هالومتان که از سوی IRAC (آژانس بین المللی تحقیقات سرطان) به عنوان ترکیبات سرطان زا معرفی شده اند رویکردهای خاصی در زمینه پیشگیری از تشکیل و یا حذف آنها در نظر گرفته می شود. سیستم های جذب سطحی با GAC، زدایش با هوا (AS) و نیز سیستمهای غشایی می توانند به عنوان روشهای حذف این ترکیبات مطرح شوند. در این تحقیق از ستون کربن فعال دانه ای (GAC) جهت بررسی حذف کلروفرم به عنوان شاخص ترکیبات THMs استفاده گردید و تاثیر تغییرات دبی جریان آب ورودی ، تغییرات غلظت کلروفرم و تغییرات غلظت TDS برکارایی سیستم و همچنین تاثیر سیستم مذکور بر غلظت کلر باقیمانده آب بررسی شد. همچنین کارایی حذف کلروفرم در آب دیونیزه و آب شهر مورد مطالعه قرار گرفت. اندازه گیری غلظت کلروفرم در نمونه ها با استفاده از دستگاه GC مجهز به دتکتور EC انجام گردیده و اطلاعات بدست آمده با استفاده از نتایج نرم افزار SPSS و روش آماری غیرپارامتری Kruskal –Wallis مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج بدست آمده مشخص ساخت که با استفاده از ستون کربن فعال دانه ای می توان با دبی جریان حدود 1 لیتر در دقیقه و غلظت اولیه کلروفرم معادل 50 میکروگرم در لیتر به کارایی حذف بیش از 87% دست یافت. همچنین مشخص گردید که میان دبی جریان آب ورودی و غلظت کلروفرم با کارایی حذف آن رابطه آماری معنی داری وجود دارد، ولی بین غلظت TDS موجود در آب با کارایی حذف کلروفرم رابطه آماری معنی داری مشاهده نگردید. همچنین نتایج بدست آمده نشان می دهد که ستون کربن فعال دانه ای می تواند کلر باقیمانده آب ورودی را تا غلظت 8/0 ppm به صورت 100% حذف نماید.

بررسی حذف ترکیبات تری هالومتان (THMs) از آب آشامیدنی به وسیله فرایند جذب سطحی با کربن فعال دانه ای (GAC) Keywords:

THMs-DBPs , روشهای حذف , کربن فعال دانه ای

بررسی حذف ترکیبات تری هالومتان (THMs) از آب آشامیدنی به وسیله فرایند جذب سطحی با کربن فعال دانه ای (GAC) authors

سیمین ناصری

دانشیار ، عضو هیئت علمی گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دان

محمدتقی صمدی

مربی، عضو هیئت علمی گروه بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پ

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
طبری - انسیه -بررسی نقش زغال فعال در کاهش _ ...
methods for the examination of water and wastewater" , AWWA, ...
AWWA, _ treatment plant design" _ Mc Graw-Hill , 1996 ...
Abdel- shafy , m _، 4THM formation water supply in ...
USEPA, "Stage _ disinfectants and disinfection by-products rule" _ office ...
AWWA, _ _ Tr ihalomethane S (THMs)" , AWWA fact ...
Alicia , C.etal., _ formation during chlorination" _ Journal AWWA ...
Allison, p. _ "Tap water causes cancer-factor fiction?? _ world ...
Reynolds, Tom; Richards , paul _ _ operations and Environmenta ...
Goksen , capar , «Removal of THM precursors by GAC", ...
.Morawski , A.W., "Application of modified synthetic carbon for adsorption ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی حذف ترکیبات تری هالومتان (THMs) از آب آشامیدنی به وسیله فرایند جذب سطحی با کربن فعال دانه ای (GAC)" توسط سیمین ناصری، دانشیار ، عضو هیئت علمی گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دان؛ محمدتقی صمدی، مربی، عضو هیئت علمی گروه بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پ نوشته شده و در سال 1382 پس از تایید کمیته علمی ششمین همایش ملی بهداشت محیط پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله THMs-DBPs ، روشهای حذف، کربن فعال دانه ای هستند. این مقاله در تاریخ 23 مرداد 1388 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3369 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در دهه اخیر، متخصصین و کارشناسان صنعت آب توجه ویژه ای به فرایند گندزدایی مبذول نموده اند که دلیل آن مشکلات و آثار سوء بهداشتی محصولات جانبی این فرایند می باشد. این امر بخصوص در مورد کاربرد کلر به عنوان یک ماده گندزدا به صورت جدی مطرح شده است و به علت احتمال تشکیل ترکیبات تری هالومتان که از ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی حذف ترکیبات تری هالومتان (THMs) از آب آشامیدنی به وسیله فرایند جذب سطحی با کربن فعال دانه ای (GAC) با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.