سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اثر مکمل عنصر روی و ویتامینE بر باروری، جوجه درآوری بلدرچین های ژاپنی مادر و عملکرد رشد و پاسخ ایمنی نتاج آن ها

Publish Year: 1396
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 418

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

JR_JAP-19-2_014

Index date: 23 July 2018

اثر مکمل عنصر روی و ویتامینE بر باروری، جوجه درآوری بلدرچین های ژاپنی مادر و عملکرد رشد و پاسخ ایمنی نتاج آن ها abstract

به منظور بررسی تاثیر افزودن مکمل اکسید روی (عنصر روی در پنج سطح صفر، 40، 80، 120، 160 میلیگرم در کیلوگرم جیره ) و ویتامین E (آلفا توکوفرول استات در دو سطح صفر و 40 واحد بین المللی در کیلوگرم جیره ) بر باروری، جوجه درآوری بلدرچین های ژاپنی مادر و عملکرد رشد و پاسخ ایمنی نتاج آن ها، آزمایشی در قالب طرح فاکتوریل 5×2 بر پایه بلوکهای کامل تصادفی با ده تیمار و چهار تکرار و 24 قطعه پرنده مولد (16 قطعه ماده و هشت قطعه نر) در هر تکرار انجام شد. افزودن مکمل عنصر روی و ویتامین E به جیره به طور معناداری (005≥p) باعث بهبود جوجه درآوری شد، مکمل ویتامین E درصد باروری را افزایش داد (005≥p)، و مرگ جنینی در مرحله دوم (10 تا 16 روزگی) بر اثر افزودن مکمل عنصر روی به طور معناداری کاهش یافت (005≥p). ضریب تبدیل غذایی نتاج در دوره پرورش (1 تا 21 روزگی) بر اثر افزودن مکمل عنصر روی بهبود یافت و مکمل ویتامین E باعث بهبود ضریب تبدیل غذایی در هفته نخست پرورش نتاج آن ها شد (005≥p). پاسخ تست ایمنی علیه تزریق SRBC در نتاج به طور معناداری (005≥p) با افزودن مکمل عنصر روی و ویتامین E افزایش یافت و مکمل عنصر روی باعث افزایش معناداری در میزان عنصر روی استخوان درشت نی نتاج در سن یک روزگی شد (005≥p). نتایج این آزمایش نشان داد افزودن مکمل عنصر روی و ویتامین E به جیره بلدرچین های مادر ژاپنی باعث بهبود جوجه درآوری و عملکرد رشد و ایمنی در جوجه ها میشود.

اثر مکمل عنصر روی و ویتامینE بر باروری، جوجه درآوری بلدرچین های ژاپنی مادر و عملکرد رشد و پاسخ ایمنی نتاج آن ها Keywords:

اثر مکمل عنصر روی و ویتامینE بر باروری، جوجه درآوری بلدرچین های ژاپنی مادر و عملکرد رشد و پاسخ ایمنی نتاج آن ها authors

علی آقایی

دانشجوی دکتری، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، لرستان، ایران

حشمت اله خسروی نیا

استاد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، لرستان، ایران

مرتضی ممویی

استاد، گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، ملاثانی، ایران

آرش آذرفر

دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، لرستان، ایران