سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

پیش بینی جریان رودخانه ها با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی(مطالعه موردی:رودخانه کارون، ایستگاه پل شالو)

Publish Year: 1385
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,922

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

COWR01_126

Index date: 17 February 2006

پیش بینی جریان رودخانه ها با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی(مطالعه موردی:رودخانه کارون، ایستگاه پل شالو) abstract

امروزه یکی از مهمترین مسائل جهت مدیریت سیلاب، پیش بینی جریان رودخانه ها می باشد. جلوگیری از صدمات اقتصادی و جانی ناشی از سیلاب یکی از مهمترین دستاوردهای پیش بینی صحیح جریان می باشد. فاکتورها و عوامل مختلفی بر روی دبی رودخانه تاثیر گذار می باشند که تحلیل این پدیده را مشکل می سازند. مدلهای فیزیکی-مفهومی، رگرسیونی و سری های زمانی از معمولترین روشهای تحلیل جریان رودخانه می باشند که با توجه به حل خطی پدیده پیچیده جریان رودخانه یا کمبود اطلاعات مورد نیاز، نتایجی همراه با خطا ارائه می دهند. امروزه شبکه های عصبی مصنوعی با توجه به توانایی در حل پدیده های غیر خطی و پیچیده، کاربردهای فراوانی در مسائل هیدرولوژی پیدا کرده اند، که در این مطالعه نیز به ارزیابی توانایی این شبکه ها در پیش بینی جریان رودخانه ها پرداخته شده است. در این تحقیق با استفاده از اطلاعات تبخیر و تعرق، باران سنجی و دبی ایستگاه های بالادست پل شالو، به پیش بینی دبی رودخانه کارون در ایستگاه هیدرومتری پل شالو پرداخته شد. الگوهای مختلفی از اطلاعات ایستگاه های بالادست در همان روز، یک روز قبل و دو روز قبل به منظور ورودی شبکه استفاده شده است. از الگوریتم پس انتشار خطا (BP) جهت آموزش و تست شبکه بهره برده شد و نتایج به دست آمده با نتایج حاصل از روش رگرسیون مقایسه شد. با توجه به معیارهای ضریب همبستگی و خطای RMSE، نتایج حاصل از آموزش و تست شبکه نشان داد که شبکه های عصبی مصنوعی می توانند جریان رودخانه را با ضریب همبستگی زیاد (بیشتر از 94 درصد) و خطای کم پیش بینی کنند.

پیش بینی جریان رودخانه ها با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی(مطالعه موردی:رودخانه کارون، ایستگاه پل شالو) Keywords:

پیش بینی جریان رودخانه ها با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی(مطالعه موردی:رودخانه کارون، ایستگاه پل شالو) authors

رضا طارقیان

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه های آبی، دانشگاه شهید چمران اهواز

سیدمحمود کاشفی پور

استادیار دانشکده مهندسی علوم آب، دانشگاه شهید چمران اهواز

مهدی طاهری

دانشجوی کارشناسی ارشد خاکشناسی، دانشگاه شهید چمران اهواز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
کارتاپولوس، اس. وی. 1380. منطق فازی و شبکه های عصبی ...
محمدی، م. و محمودیان شوشتری، م. 1385. پیش‌بینی دبی متوسط ...
منهاج، م. ب. 1379. مبانی شبکه های عصبی . انتشارات ...
Coulibaly, P., Anctil, F. and Bobe'e, B. 1999.، Prevision Hydrologique ...
Gopakumar, R. and James, E. J. 2002.، Flood Forecasting of ...
Goswami, M. and O'connor, K. M. 2005. "Application of Artificial ...
Hsu, K., Gupta, H. V. and Soorooshian, S. 1995. «Artificial ...
Jain, S. K. Das, D. and Srivastava, D. K. 1999. ...
1. Kisi, Ozgur. 2005. «Daily River Flow Forecasting Using Artificial ...
Shamseldin, A. Y. 1997. "Application of a Neural Network Technique ...
Regression Models 11?. Chicago. USA. SPSS؛، .2001 13. SPSS, Inc ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "پیش بینی جریان رودخانه ها با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی(مطالعه موردی:رودخانه کارون، ایستگاه پل شالو)" توسط رضا طارقیان، دانشجوی کارشناسی ارشد سازه های آبی، دانشگاه شهید چمران اهواز؛ سیدمحمود کاشفی پور، استادیار دانشکده مهندسی علوم آب، دانشگاه شهید چمران اهواز؛ مهدی طاهری، دانشجوی کارشناسی ارشد خاکشناسی، دانشگاه شهید چمران اهواز نوشته شده و در سال 1385 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش منطقه ای بهره برداری از منابع آب حوضه های کارون و زاینده رود (فرصتها و چالشها) پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله پیش¬بینی جریان رودخانه، شبکه¬های عصبی، الگوریتم پس انتشار خطا، روش رگرسیون، کارون هستند. این مقاله در تاریخ 28 بهمن 1384 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2922 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که امروزه یکی از مهمترین مسائل جهت مدیریت سیلاب، پیش بینی جریان رودخانه ها می باشد. جلوگیری از صدمات اقتصادی و جانی ناشی از سیلاب یکی از مهمترین دستاوردهای پیش بینی صحیح جریان می باشد. فاکتورها و عوامل مختلفی بر روی دبی رودخانه تاثیر گذار می باشند که تحلیل این پدیده را مشکل می سازند. مدلهای فیزیکی-مفهومی، رگرسیونی و سری های ... . برای دانلود فایل کامل مقاله پیش بینی جریان رودخانه ها با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی(مطالعه موردی:رودخانه کارون، ایستگاه پل شالو) با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.