سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

رابطه طرح واره های ناسازگار اولیه و نیازهای بنیادین روانشناختی با الگوهای ارتباطی خانواده زوجین در آستانه طلاق

Publish Year: 1397
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 790

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

PSCONF06_351

Index date: 17 August 2018

رابطه طرح واره های ناسازگار اولیه و نیازهای بنیادین روانشناختی با الگوهای ارتباطی خانواده زوجین در آستانه طلاق abstract

هدف: هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه طرح واره های ناسازگار اولیه و نیازهای بنیادین روانشناختی با الگوهای ارتباطی خانواده زوجین در آستانه طلاق بود. روش: روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه زوجین در آستانه طلاق مراجعه کننده به مراکز مشاوره منطقه سه شهر تهران در سال 1396 بودند. در این پژوهش برای تعیین حجم نمونه از رویکرد الزامات آزمون آماری استفاده شده است. بر این اساس 120 زوج متقاضی طلاق با شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و مورد بررسی قرار گرفتند.. ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش، پرسشنامه طرحواره های ناسازگارانه اولیه یانگ، پرسش نامه الگوهای ارتباطی خانواده کریستنسن و سولاوای و مقیاس نیازهای بنیادین روانشناختی گاردیا، دسی و ریان بودند. متناسب با سطح سنجش داده ها و مفروضات آماری، از رگرسیون خطی چندگانه جهت تحلیل داده ها استفاده شد. یافته ها: نتایج تحلیل آماری نشان داد عوامل طرد و بریدگی، عملکرد و خودگردانی مختل، دیگر جهت مندی و گوش به زنگی بیش از حد با الگوی ارتباطی سازنده متقابل خانواده در سطح 5 درصد رابطه ی منفی معنادار همچنین شایستگی و تعلق با الگوی ارتباطی سازنده متقابل خانواده رابطه مثبت معنادار دارد. نتیجه گیری: با توجه به نقش طرح واره های ناسازگار و نیازهای بنیادی روانشناختی در الگوهای ارتباطی خانواده به نظر می رسد اصلاح و درمان طرح واره ها و نیازهای بنیادین مختل در اصلاح الگوهای ارتباطی زوجین متقاضی طلاق کمک کننده باشد.

رابطه طرح واره های ناسازگار اولیه و نیازهای بنیادین روانشناختی با الگوهای ارتباطی خانواده زوجین در آستانه طلاق Keywords:

طرح واره های ناسازگار اولیه , نیازهای بنیادین روانشناختی , الگوهای ارتباطی خانواده , زوجین در آستانه طلاق

رابطه طرح واره های ناسازگار اولیه و نیازهای بنیادین روانشناختی با الگوهای ارتباطی خانواده زوجین در آستانه طلاق authors

اسماعیل فیروزی

کارشناسی ارشد مشاوره و راهنمایی، دانشکده علوم تربیتی و مشاوره، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن، رودهن، ایران

محبوبه یخچالی

کارشناسی ارشد مشاوره و راهنمایی، دانشکده علوم تربیتی و مشاوره، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن، رودهن، ایران

مقاله فارسی "رابطه طرح واره های ناسازگار اولیه و نیازهای بنیادین روانشناختی با الگوهای ارتباطی خانواده زوجین در آستانه طلاق" توسط اسماعیل فیروزی، کارشناسی ارشد مشاوره و راهنمایی، دانشکده علوم تربیتی و مشاوره، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن، رودهن، ایران؛ محبوبه یخچالی، کارشناسی ارشد مشاوره و راهنمایی، دانشکده علوم تربیتی و مشاوره، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن، رودهن، ایران نوشته شده و در سال 1397 پس از تایید کمیته علمی ششمین همایش علمی پژوهشی علوم تربیتی وروانشناسی، آسیب های اجتماعی و فرهنگی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله طرح واره های ناسازگار اولیه، نیازهای بنیادین روانشناختی، الگوهای ارتباطی خانواده، زوجین در آستانه طلاق هستند. این مقاله در تاریخ 26 مرداد 1397 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 790 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که هدف: هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه طرح واره های ناسازگار اولیه و نیازهای بنیادین روانشناختی با الگوهای ارتباطی خانواده زوجین در آستانه طلاق بود. روش: روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه زوجین در آستانه طلاق مراجعه کننده به مراکز مشاوره منطقه سه شهر تهران در سال 1396 بودند. در این پژوهش برای ... . برای دانلود فایل کامل مقاله رابطه طرح واره های ناسازگار اولیه و نیازهای بنیادین روانشناختی با الگوهای ارتباطی خانواده زوجین در آستانه طلاق با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.