طراحی دبستان با تاکید بر نقش رویکرد طبیعت گرایی در افزایش خلاقیت کودکان

Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,647

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

GPACONF06_033

تاریخ نمایه سازی: 11 شهریور 1397

Abstract:

در دوران کودکی قابلیت ها و خلاقیت کودکان پایه گذاری می شود و بهترین زمان پیشرفت برای خلاقیت و تخیل در فاصله سنی 2 تا 10 سال روی می دهد. کودک طی این سالها از محیط تاثیر بیشتری می گیرد و در مورد محیط خود به طور طبیعی کنجکاو است. هدف از این تحقیق طراحی دبستان با تاکید بر نقش رویکرد طبیعت گرایی در افزایش خلاقیت کودکان است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش تحقیق توصیفی-تحلیلی است. هدف این تحقیق کاربردی و ماهیت آن توصیفی تحلیل است . نتایج بیانگر آن است که سازماندهی مناسب فضاها می توان میزان انعطافپذیری را بالا برده که این مهم باعث افزایش خلاقیت در کودکان می گردد. تلفیق محیط طبیعی با فضای آموزشی باعث ایجاد آزادی عمل در کودک گردیده و کودک احساس راحتی بیشتی میکند، همچنین سبب احساس تعلق بیشتر به طبیعت شده و کودک نسبت به طبیعت احساس مسولیت میکند. وجود عناصر طبیعی در محیط (آب،خاک، چوب و...) و امکان ارتباط مستقیم با آنها و فراهم نمودن شرایطی جهت استفاده از این عناصر که هم به صورت بازی انجام میشود و هم به ساخت اشیا مختلف منجر میگردد، امکان بروز خلاقیت در کودک را تسهیل میکند. ایجاد تنوع در فضای آموزشی مانند تلفیق فضای باز و بسته، سازماندهی منعطف فضاها، استفاده از رنگ و مصالح مناسب و ... در دستیابی به اهداف آموزش خلاق به کودکان بسیار موثر میباشد. با تلفیق محیط انسان ساخت و محیط طبیعی، به طوریکه سازوکار مناسبی در کنار یکدیگر داشته باشند، می توان ارتباط کودک با طبیعت را به طرز موثری کنترل نمود و باعث افزایش خلاقیت در کودکان شد.

Authors

فرنگیس محمدی

گروه معماری دانشکده فنی مهندسی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران. دانشجو کارشناسی ارشد رشته معماری گرایش معماری.

حامد بنی عامریان

گروه معماری دانشکده فنی مهندسی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران.استادیار گروه معماری - دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه