سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

برآورد مکانی ردپای کربن ناشی از سوخت های فسیلی، رهیافتی به منظور هدایت پروژه های توسعه ای به مناطق برخوردار و کاهش فشار ناشی از توسعه (مطالعه موردی: استان قزوین)

Publish Year: 1396
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 527

This Paper With 14 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

IRANEIA15_012

Index date: 2 September 2018

برآورد مکانی ردپای کربن ناشی از سوخت های فسیلی، رهیافتی به منظور هدایت پروژه های توسعه ای به مناطق برخوردار و کاهش فشار ناشی از توسعه (مطالعه موردی: استان قزوین) abstract

طی سال های اخیرافزایش غلظت گازهای گلخانه ای، آلودگی و تخریب محیط زیست، گرمایش جهانی و تغییر اقلیم از جمله مهم ترین دغدغه های جهانی محسوب می شوند. گاز دی اکسیدکربن به عنوان مهم ترین عامل موثر در تشدید پدیده گرمایش جهانی و تغییر اقلیم شناخته می شود. استفاده از رد پای کربن به عنوان ابزاری برای ارزیابی آثار مصرف سوخت های فسیلی، رهیافتی است که می تواندبه برنامه ریزان برای تدوین برنامه های مناسب جهت تحقق پایداری کمک کند و همچنین در هدایت پروژه های توسعه ای در مناطق دارای توان نقش خواهد داشت. به عبارت دیگر براورد مکانی این رد پا می تواند به هدایت پروژه های مختلف به مکانهای مناسب بیانجامد. هدف از این پژوهش برآورد ردپای کربن ناشی از سوخت های فسیلی استان قزوین می باشد. نتایج این پژوهش نشان می دهدکه شهرستان های البرز با انتشار 24/73 تن در هکتار بیشترین و آوج با انتشار 0/73 تن در هکتارکمترین انتشار دی اکسیدکربن را به خود اختصاص می دهند، و از نظرذخیره کربن شهرستان تاکستان با ذخیره 4/34 تن در هکتاربیشترین و قزوین با ذخیره 2/21 تن در هکتارکمترین ذخیره دی اکسید کربن را به خود اختصاص می دهند. همچنین محاسبه سرانه انتشارکربن در هر یک از شهرستان های استان نشان می دهدکه ساکنین آبیک با انتشار 22/55 تن بیشترین و ساکنین آوج با انتشار 4/47 تن به ازای هر فرد کمترین سرانه انتشار را به خود اختصاص می دهند،در پایان راهکارهایی برای کاهش انتشارو متوازن نمودن انتشار و جذب در استان ارایه شد که از مهمترین آنها می توان به افزایش سهم انرژی های تجدیدپذیر، استفاده از سوخت ها با آلایندگی کمتر، استقرارکاربری ها براساس توان منطقه، جلوگیری از تخریب منابع طبیعی، و افزایش پوشش گیاهی بومی استان اشاره نمود.

برآورد مکانی ردپای کربن ناشی از سوخت های فسیلی، رهیافتی به منظور هدایت پروژه های توسعه ای به مناطق برخوردار و کاهش فشار ناشی از توسعه (مطالعه موردی: استان قزوین) Keywords:

برآورد مکانی ردپای کربن ناشی از سوخت های فسیلی، رهیافتی به منظور هدایت پروژه های توسعه ای به مناطق برخوردار و کاهش فشار ناشی از توسعه (مطالعه موردی: استان قزوین) authors

نغمه میرقعی دینان

دانشیار گروه برنامه ریزی و طراحی محیط، پژوهشکده علوم محیطی، دانشگاه شهید بهشتی

مجتبی رعنایی

دانش آموخته برنامه ریزی محیط زیست، پژوهشکده علوم محیطی، دانشگاه شهید بهشتی

مقاله فارسی "برآورد مکانی ردپای کربن ناشی از سوخت های فسیلی، رهیافتی به منظور هدایت پروژه های توسعه ای به مناطق برخوردار و کاهش فشار ناشی از توسعه (مطالعه موردی: استان قزوین)" توسط نغمه میرقعی دینان، دانشیار گروه برنامه ریزی و طراحی محیط، پژوهشکده علوم محیطی، دانشگاه شهید بهشتی؛ مجتبی رعنایی، دانش آموخته برنامه ریزی محیط زیست، پژوهشکده علوم محیطی، دانشگاه شهید بهشتی نوشته شده و در سال 1396 پس از تایید کمیته علمی پانزدهمین همایش ملی ارزیابی اثرات محیط زیستی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله ردپای کربن، استان قزوین، دی اکسید کربن ، ذخیره کربن، سرانه انتشار هستند. این مقاله در تاریخ 11 شهریور 1397 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 527 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که طی سال های اخیرافزایش غلظت گازهای گلخانه ای، آلودگی و تخریب محیط زیست، گرمایش جهانی و تغییر اقلیم از جمله مهم ترین دغدغه های جهانی محسوب می شوند. گاز دی اکسیدکربن به عنوان مهم ترین عامل موثر در تشدید پدیده گرمایش جهانی و تغییر اقلیم شناخته می شود. استفاده از رد پای کربن به عنوان ابزاری برای ارزیابی آثار مصرف ... . برای دانلود فایل کامل مقاله برآورد مکانی ردپای کربن ناشی از سوخت های فسیلی، رهیافتی به منظور هدایت پروژه های توسعه ای به مناطق برخوردار و کاهش فشار ناشی از توسعه (مطالعه موردی: استان قزوین) با 14 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.