جداسازی قارچ های تولید کننده آنزیم سلولاز از کمپوست باگاس نیشکر
Publish place: the 3rd National Congress on the Development and Promotion of Iranian Agricultural Engineering and Soil Science
Publish Year: 1396
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,265
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ISCONF03_028
تاریخ نمایه سازی: 11 شهریور 1397
Abstract:
کمپوست کردن روشی اقتصادی و مناسب برای تبدیل ضایعات آلی با کربن بالا به مواد غنی از عناصر غذایی میباشد. سالیانه مقادیر زیادی ضایعات آلی مانند باگاس نیشکر تولید میشود که میتوان آنها را به کمپوست تبدیل کرد. ریزجانداران از جمله قارچ ها نقش مهمی در تجزیه کمپوست بر عهده دارند. بیشترین بخش مانده های گیاهی ترکیب های لیگنوسلولزی است. پژوهش حاضر به منظورجداسازی و شناسایی برخی قارچهای تولید کننده آنزیم سلولاز درگیر در تجزیه باگاس نیشکر در فرآیند تولید کمپوست انجام شد. به این منظور به ازای 50 گرم باگاس اولیه، 5گرم از هریک از نمونه ه ای کود گوسفندی، کود برگ، کود گاوی و کمپوست قارچ اضافه شد. رطوبت نمونه ه ا نزدیک 60 درصد وزن باگاس حفظ و برای60 روز در دمای محیط نگهداری شدند. توده ه ا هر 5-7 روز یک بار برای دو هفته نخست و پس از آن هفتهای یک بار برای هوادهی زیر و رو شدند. برای جداسازی قارچها از محیط کشت عمومی حاوی رزبنگال استفاده شد. جدایه ه ای قارچی با استفاده از روش تک اسپور کردن و نوک هیف خالص سازی شدند. برای بررسی قارچ-های مولد آنزیم سلولاز از محیط کشت جامد حاوی کربوکسی متیل سلولز استفاده شد. سویه ه ای قارچی بر اساس خصوصیات ظاهری و بررسی میکروسکوپی تحت جنس های فوزاریوم، آسپرژیلوس، سودوسپوریوم و آرترینیوم شناسایی شدند. بر اساس آزمون کیفی سلولاز از میان این چهار جدایه قارچی، سه جدایه از نمونه های حاوی کود گوسفندی (فوزاریوم و آرترینیوم) و کود برگ ( آسپرژیلوس) با تولید 10 میلی متر هاله بیشترین و یک جدایه از نمونه حاوی کمپوست قارچی ( سودوسپوریوم ) با تولید 2 میلی متر هاله کمترین فعالیت سلولازی را داشتند.
Authors
زهرا جهانی چگنی
دانشجوی کارشناسی ارشد بیولوژی و بیوتکنولوژی خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز، ایران
نعیمه عنایتی ضمیر
دانشیار گروه خاک شناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز، ایران
مسعود قربانپور
استاد گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، ایران