فرهنگ سرا یکی از زیر ساخت های مهم فرهنگی مح سوب شده که می تواند در پویایی فرهنگی جامعه در کنار احداث مراکز آموزشی و کتابخانه ای نقش موثری داشته باشد.
فرهنگسرا ساختمانی است که در آن یک یا چند نهاد فرهنگی فعالیت دارند .در فرهنگسراها معمولا شرایطی برای آموزش امور گوناگون فرهنگی و اجتماعی و همچنین آموزش پیشه ها و هنرهای گوناگون مانند نگارگری، کوزهگری، دوزندگی و جز اینها فراهم میگردد. برخی از فرهنگ سراها کتابخانه و انتشارات ویژه خود را نیز دارا هستند.در این مقاله نقش معماری س اختمان فرهنگس را و روش های جدید آموزشی در افزایش کیفیت آموزش و بالا بردن قدرت خلاقیت و نوآوری نوجوانان بررسی شده است. روش تحقیق توصیفی و تحلیلی است. نتایج تحقیق نشان می دهد بین معماری فرهنگ سراها و کیفیت آموزش ارتباط معناداری وجود دارد. همچنین بین روش های نوین آموز شی و پرورش ا ستعداد ارتباط معناداری وجود دارد. بدین معنا که فرهنگسراهای که از روش و ابزار های نوین آموزش ی اس تفاده می کنند از کیفیت آموزش بالاتری برخوردار هستند.روش تحقیق این پژوهش تحلیلی – توصیفی می باشد. بین استفاده از الگوهای معماری مناسب در
رشد و خلاقیت جوانان رابطه معناداری وجود دارد. لذا نیاز به
طراحی یک مجموعه که علاوه بر احیای هویت فرهنگی در شهر ، نقش موثری در جذب گردشگر برای رونق اقتصادی کشورنیزداشته باشد، احساس می گردد.