سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

آمادگی بیمارستان ها در رویارویی با حوادث غیر مترقبه

Publish Year: 1385
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,948

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

PCMD_073

Index date: 19 February 2006

آمادگی بیمارستان ها در رویارویی با حوادث غیر مترقبه abstract

مدیریت بحران بخش جدایی ناپذیری از کل نظام مدیریت است. بحران عبارت است از هر وضعیتی که توان بالقوه ی سازمان را تحت فشار قرار داده و نظم سیستم و یا قسمت هایی از آن را مختل کند. بطور کلی مدیریت بحران دارای 4 هدف عمده است: 1- کاهش تنش و اضطراب در طول بحران 2- ایجاد تعهد و هماهنگی فراگیر و یکپارچه 3- کنترل دقیق جریان اطلاعات 4- مدیریت موثر منابع حوادث غیر مترقبه از دیرباز درجهان باعث بروز مشکلات فراوان و خسارت جانی، مصدومیت ها، معلولیت ها و زیان های اقتصادی بی شماری شده است. بنابراین در هنگام وقوع این حوادث نقش بیمارستان ها بسیار حساس بوده و در مدیریت این گونه بحران ها جایگاه بسیار مهمی خواهند داشت. روش پژوهش: مقاله ی حاضر یک مطالعه ی مروری است که با بهره گیری ازمطالعات کتابخانه ای و بررسی های اینترنتی و با ارزیابی تطبیقی از تجارب و سمینارهای ارائه شده ی خارجی و داخلی تهیه شده است. یافته ها: همه ی بیمارستان ها باید دارای برنامه ی جامع و استانداردی جهت رویارویی باحوادث غیر مترقبه باشند، اما متاسفانه اغلب به این برنامه ی استراتژیک و بررسی و تجدید نظر در آن با در نظر گرفتن نیازهای بیمارستان برای ارائه ی خدمات مناسب توجه اندکی می شود. از آن جایی که شرایط بیماستان ها به طور کامل در هنگام وقوع بحران تغییر می یابد، انطباق وضعیت بیمارستان با شرایط جدید بایستی بر اساس طرح های پیش بینی شده انجام گیرد و هر کس باید بنا به مسئولیتی که دارد آمادگی لازم را کسب نماید. ابتدا باید کمیته ی بحران با حضور نمایندگانی از هر بخش بیمارستان تشکیل شده وسپس این کمیته کلیهی حوادث غیر مترقبه ی داخلی و خارجی که کارکنان، بیماران، بازدیدکنندگان و در نهایت جامعه را تحت تاثیر قرار می دهد شناسایی کرده و برنامه ی اجرایی استانداردی برای انجام فعالیت های اورژانسی و پاسخ گویی به این حوادث تهیه کند. هیچ یک از فعالیت ها در بر دیگری ارجحیت ندارد. انجام مانورهای آموزشی بسیار مهم می باشد. زیرا با انجام عملی برنامه های مدیریت بحران نقاط ضعف و کاستی ها مشخص می گردد. خلاصه: امروزه وجود یک طرح مدیریت بحران برای مراکز امدادی نظیر بیمارستان ها ضروری است. یک طرح جامع مدیریت بحران باید دروضعیت عادی و قبل از وقوع حادثه با برنامه ای دقیق و زمان بندی شده موجود باشد و در این رابطه به صورت نظری و عملی به پرسنل آموزش های کافی داده شود. نهایتا این برنامه با تمرینات عملی کارآزمایی شده و کلیه ی معایب و اشکالات آن برطرف گردد. به خاطر داشته باشیم که دشمن مدیریت بحران، انکار است و پایانی برای چرخه ی برنامه ریزی ، آموزش وتمرین، بررسی مجدد وجود ندارد.

آمادگی بیمارستان ها در رویارویی با حوادث غیر مترقبه Keywords:

آمادگی بیمارستان ها در رویارویی با حوادث غیر مترقبه authors

ویدا صدیقی ارفعی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دولتی ، کارشناس دانشگاه علوم پزشکی کاشا

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
ضیایی، محسن، "تعیین سیاست بهینه تخصیص منابع درشرایط بحران"، پایان ...
طالقانی، غلامرضا، "نگاهی کاربردی به مدیریت بحران"، فصلنامه کیفیت و ...
همدانی، فرخ، "نقش سازمانهای بهداشتی درمانی در مقابله با بحران"، ...
" راهنمای برنامه ریزی بیمارستان برای مقابله با زلزله وزارت ...
معرفی آمادگی بخش بهداشت و درمان در برابر بلایا و ...
Check List for Crisis Management Planning _ from http:// www. ...
V. Richter , Paul, " Hospital Disaster Preparedness: Meeting a ...
World Health Organization Regional Office for the Western Pacific, "Report ...
21 November 2003, from http : //whalibdoc .who _ int/woro/2003 ...
Hospital Disaster Plan _ _ November 2004, from _ ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "آمادگی بیمارستان ها در رویارویی با حوادث غیر مترقبه" توسط ویدا صدیقی ارفعی، دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دولتی ، کارشناس دانشگاه علوم پزشکی کاشا نوشته شده و در سال 1385 پس از تایید کمیته علمی همایش سراسری راهکارهای ارتقاء مدیریت بحران در حوادث و سوانح غیرمترقبه پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله حوادث غیر مترقبه ، مدیریت بحران ، آمادگی ، بیمارستان هستند. این مقاله در تاریخ 30 بهمن 1384 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2948 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مدیریت بحران بخش جدایی ناپذیری از کل نظام مدیریت است. بحران عبارت است از هر وضعیتی که توان بالقوه ی سازمان را تحت فشار قرار داده و نظم سیستم و یا قسمت هایی از آن را مختل کند. بطور کلی مدیریت بحران دارای 4 هدف عمده است: 1- کاهش تنش و اضطراب در طول بحران 2- ایجاد تعهد و ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی مدیریت بحران و مدیریت بیمارستان طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله آمادگی بیمارستان ها در رویارویی با حوادث غیر مترقبه با 12 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.