سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ناحیه بندی گردشگری طبیعی بر اساس مدل های تفرج در جنگل های زاگرس با استفاده از RS&GIS (مطالعه موردی: استان ایلام و کرمانشاه)

Publish Year: 1396
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 483

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NRCCONF01_319

Index date: 28 September 2018

ناحیه بندی گردشگری طبیعی بر اساس مدل های تفرج در جنگل های زاگرس با استفاده از RS&GIS (مطالعه موردی: استان ایلام و کرمانشاه) abstract

جنگل های نیمه انبوه تا تنک زاگرس به دلیل دارا بودن شرایط خاص اکولوژیک و توپوگرافی بسیاری از منابع تفرجی طبیعی ازجمله کوه، دره، رودخانه، آبشار، غار، دریاچه، چشمه، حیات وحش و پوشش گیاهی را در خود جای داده اند که در صورتشناسایی و ناحیه بندی گردشگری طبیعی در آنها می توان برنامه ریزی بهینه ای جهت استفاده به این منظور اعمال نمود. در اینپژوهش هدف فوق در اکوسیستم های جنگلی استان ایلام و کرمانشاه با استفاده از داده های ماهواره IRS به تاریخ خرداد1393 و سامانه اطلاعات جغرافیایی دنبال گردید. برای این منظور نقشه های طبقات ارتفاع از سطح دریا، شیب، پوششگیاهی، منابع آب، همباران، هم دما، هم تبخیر و مراکز جمعیتی تهیه گردیده و از مدل های رایج گردشگری نظیر تفرج گسترده ومتمرکز برای ناحیه بندی گردشگری طبیعی در مناطق مورد مطالعه استفاده شد. سپس با تلفیق اطلاعات مذکور با اطلاعاتصحرایی و داده های ماهواره ای در محیط سامانه اطلاعات جغرافیایی در مدل های تفرج گسترده و متمرکز، نقشه محدوده هایدارای پتانسیل تفرج گسترده و متمرکز در اکوسیستم های جنگلی منطقه مورد مطالعه استخراج گردید. براساس نتایج بدستمساحت انواع تفرج گسترده نظیر کوهنوردی، سنگ نوردی، پیاده روی و جنگل گردی به ترتیب برای استان ایلام 5028 ، 323،4709 ، 3019 و برای استان کرمانشاه 6800 ، 2541 ، 1372 ، 8319 هکتار شده و در عین حال 569 و 3681 هکتار نیز برایتفرج متمرکز در استان ایلام و کرمانشاه مناسب می باشد.

ناحیه بندی گردشگری طبیعی بر اساس مدل های تفرج در جنگل های زاگرس با استفاده از RS&GIS (مطالعه موردی: استان ایلام و کرمانشاه) Keywords:

ناحیه بندی گردشگری طبیعی بر اساس مدل های تفرج در جنگل های زاگرس با استفاده از RS&GIS (مطالعه موردی: استان ایلام و کرمانشاه) authors

خسرو میرآخورلو

مربی پژوهش، موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، ترویج و آموزش کشاورزی

سارا تیموری

دکتری جنگلداری، پژوهشگر پسادکتری دانشگاه تهران

مقاله فارسی "ناحیه بندی گردشگری طبیعی بر اساس مدل های تفرج در جنگل های زاگرس با استفاده از RS&GIS (مطالعه موردی: استان ایلام و کرمانشاه)" توسط خسرو میرآخورلو، مربی پژوهش، موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، ترویج و آموزش کشاورزی؛ سارا تیموری، دکتری جنگلداری، پژوهشگر پسادکتری دانشگاه تهران نوشته شده و در سال 1396 پس از تایید کمیته علمی کنفرانس بین المللی مدیریت منابع طبیعی در کشورهای در حال توسعه پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله جنگل های زاگرس، داده های ماهواره ای، اکوتوریسم، تفرج گسترده، تفرج متمرکز هستند. این مقاله در تاریخ 6 مهر 1397 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 483 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که جنگل های نیمه انبوه تا تنک زاگرس به دلیل دارا بودن شرایط خاص اکولوژیک و توپوگرافی بسیاری از منابع تفرجی طبیعی ازجمله کوه، دره، رودخانه، آبشار، غار، دریاچه، چشمه، حیات وحش و پوشش گیاهی را در خود جای داده اند که در صورتشناسایی و ناحیه بندی گردشگری طبیعی در آنها می توان برنامه ریزی بهینه ای جهت استفاده به این ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ناحیه بندی گردشگری طبیعی بر اساس مدل های تفرج در جنگل های زاگرس با استفاده از RS&GIS (مطالعه موردی: استان ایلام و کرمانشاه) با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.